Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη – Ελεύθερος ο 20χρονος οδηγός μετά τη θανάσιμη παράσυρση του 47χρονου διανομέα

Το βίντεο ντοκουμέντο λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη φονική παράσυρση του ντελιβερά στην καρδιά της Θεσσαλονίκης είναι αποκαλυπτικό. Δείχνει την ιλιγγιώδη ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μοιραίο αυτοκίνητο που χτύπησε το μηχανάκι του 47χρονου πατέρα και τις τελευταίες ώρες πλαισιώνει μια σειρά από νέα στοιχεία και καταγγελίες για τον οδηγό, που προκαλούν οργή και θλίψη.

Το ξέσπασμα της μητέρας του διανομέα στο LIVE NEWS, η εξομολόγηση αποκλειστικά στο LIVE NEWS του θείου του οδηγού, στον οποίο ανήκει το σπορ αυτοκίνητο, μαζί με τα λόγια αυτοπτών μαρτύρων και τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο 20χρονος οδηγός δεν είχε άδεια οδήγησης, συντηρούν το θέμα στην κορυφή της επικαιρότητας.

«Έτρεχε σαν τον παλαβό, πέρασε τρία φανάρια κόκκινα και στο τρίτο ήταν ο Δημήτρης. Η μηχανή του έγινε ένα μάτσο σίδερα , τίποτα άλλο δεν έμεινε», σημειώνει η μητέρα του άτυχου 47χρονου.

Είναι βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Κάμερα ασφαλείας καταγράφει το μοιραίο μαύρο αυτοκίνητο να περνάει σαν βολίδα από την περιοχή, λίγα μόνο μέτρα πριν τη διασταύρωση του δυστυχήματος.

Με αυτήν την ταχύτητα χτυπάει τον άτυχο ντελιβερά που βρίσκεται λίγα μόνο μέτρα παρακάτω.

Οι εικόνες είναι σκληρές. Κάποιοι τραβούν τα μαλλιά τους και άλλοι τρέχουν για να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο. Ο θάνατος του 47χρονου όμως ήταν ακαριαίος και παρά τις προσπάθειες που ακολουθούν, δεν επανέρχεται στη ζωή.

Ο οδηγός του σπορ αυτοκινήτου αρχικά απομακρύνεται από το σημείο του δυστυχήματος και παίρνει τηλέφωνο τον θείο του, τον ιδιοκτήτη του οχήματος που περιγράφει αποκλειστικά στο LIVE NEWS τα λόγια που του είπε.

«Βοήθεια, βοήθεια, βοήθεια μου ζητούσε. Σοκαρισμένο το παιδί. «Κατευθείαν πετάχτηκε μπροστά μου», λέει αυτό. «Δεν κατάλαβα καν», λέει. «Πήγαινα κανονικά σπίτι μου. Κανονικά με πράσινο περνούσα και ξαφνικά είδα μπροστά μου. Ένα μπαμ ακούστηκε»έτσι μου είπε και έτσι σας λέω», σημειώνει ο θείος του 20χρονου.

Ο 20χρονος οδηγός βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Ξέρει πως έχει σκοτώσει έναν άνθρωπο και εκείνα τα πρώτα δραματικά λεπτά, προσπαθεί να περιγράψει τα γεγονότα από τη δική του οπτική γωνία.

««Ούτε φρέναρα, τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα από πού μου ήρθε», λέει. «Ακούω ένα μπαμ και τελείωσε. Αυτό ήτανε. Δεν μπορούσα να αντιδράσω», λέει, «Δεν τον είδα μπροστά μου να αντιδράσω». Ήρθε στο σπίτι και μου χτύπησε το κουδούνι. «Θείε, θείε. Έλα, έλα τράκαρα», αυτό. Μόνο αυτό, σοκαρισμένος. Και τρέχουμε εμείς με τη γυναίκα μου. Πάμε εκεί πέρα.Τι να δούμε. Σοκαριστήκαμε και εμείς. Του λέω «Ηρέμησε, όλα καλά, μην στεναχωριέσαι» και έκατσε στο πεζοδρόμιο ζαλιζότανε και μετά ήρθε η αστυνομία, και λέει: «Εσύ είσαι ο οδηγός;». «Ναι», λέει «Εγώ είμαι».

Τα στοιχεία της έρευνας όμως είναι αποκαλυπτικά. Δείχνουν ότι ο οδηγός είχε περάσει με κόκκινο πριν χτυπήσει τον διανομέα και πως δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και αν έκανε κόντρες τη νύχτα του δυστυχήματος, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

«Έτσι δεν θα τον αφήσουμε, αλίμονο. Έτσι θα τον αφήσουμε; Δύο παιδιά έχει ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ο γιος του είναι 19 στα 20 και η κόρη στα 16.», λέει η μητέρα του διανομέα.

Η 16χρονη κόρη του αδικοχαμένου 47χρονου συγκλονίζει. Τη νύχτα της τραγωδίας έτυχε να περνά από το σημείο και είδε την διαλυμένη μηχανή. Ήταν εκείνη μάλιστα που ενημέρωσε τη μητέρα της, μόλις επέστρεψε σπίτι.

«Καμία σχέση με κόντρες και αυτά που γράφουνε. Δε είναιτρες αυτός ο δρόμος, είναι απλά ένας δρόμος, κανονικά.», λέει ο θείος του 20χρονου.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη φονική παράσυρση είχαν περάσει από το σημείο παιδιά που επέστρεφαν από πάρτι.

«Σοκαρίστηκε πάρα πολύ, τα είχε χάσει και όλο κλαίει και αυτή τη στιγμή, κλαίει. Αυτός μια ζωή τώρα θα το έχει στη συνείδηση του».

Κάτοικοι της περιοχής ζητούν να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες της τραγωδίας και καταγγέλλουν πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται κόντρες ασυνείδητων με ζωές να παίζονται κορώνα – γράμματα.

Τα λουλούδια στο σημείο που ξεψύχησε ο άτυχος διανομέας, μαζί με τη συγκέντρωση συναδέλφων του έξω από τα δικαστήρια συμπληρώνουν το παζλ των εξελίξεων.

Οι γονείς του αδικοχαμένου πατέρα ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού, που το πρωί αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

«Είναι εύλογο το αίτημα σας για το πώς αφέθηκε ελεύθερος ο κατηγορούμενος. Το μέτρο της κράτησης που μπορεί να επιβληθεί στον κατηγορούμενο είναι το τελευταίο και έσχατο μέτρο που επιβάλει ο εισαγγελέας, όταν θεωρεί ότι οι λοιποί περιοριστικοί όροι που μπορεί να θέσει δεν επαρκούν» ο δικηγόρος της οικογένειας διανομέα Κωνσταντίνος Αλεξίου.

«Το ερώτημα δεν είναι πότε θα βγει από τη φυλακή. Πέντε χρόνια ποινή σε ανθρωποκτονία από αμέλεια δεν έχω δει ποτέ», σχολίασε ο κ. Αλεξίου.

«Εφόσον έχει καθαρό ποιμνικό μητρώο το δικαστήριο θα του βάλει μια ποινή με αναστολή», πρόσθεσε ο δικηγόρος για την ελαστικότητα των ποινών.

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

13 ώρες ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

14 ώρες ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

15 ώρες ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

15 ώρες ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

15 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

16 ώρες ago