Η υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός και εκτός των ναών ,οι αποστάσεις και οι συχνές απολυμάνσεις είναι τα βασικά μέτρα τα οποία ζητά η κυβέρνηση να εφαρμοστούν από την Εκκλησία προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία.

Ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης και τα κυβερνητικά στελέχη  δε θα παραστούν στις δοξολογίες στις 26 και 28 Οκτωβρίου ενώ όλες οι εκδηλώσεις του τριημέρου θα γίνουν κάτω από αυστηρά μέτρα.

Ήδη η ΔΙΣ  εξέδωσε εγκύκλιο που καθορίζει τα μέτρα τα οποία δεν είναι οριζόντια αλλά καθορίζονται με βάση τον επιδημιολογικό χάρτη.

Mάσκα,αποστάσεις, απολυμάνσεις το τρίπτυχο κατά του ιού στους ναούς - ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 

 

Τα επίπεδα επιφυλακής είναι τέσσερα:

– Επίπεδο 1 (χαμηλό): Ένας πιστός ανά πέντε τ. μέτρα επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση 1,5 μ. μεταξύ τους. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του Ιερού Ναού (εξαιρουμένων των βοηθητικών χώρων) υπερβαίνει τα 500 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός των παρευρισκομένων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 200 άτομα.

– Επίπεδο 2 (μέτριο): Ένας πιστός ανά δέκα τ. μέτρα επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση 1,5 μ. μεταξύ τους. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του Ιερού Ναού (εξαιρουμένων των βοηθητικών χώρων) υπερβαίνει τα 500 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός των παρευρισκομένων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100 άτομα.

-Επίπεδο 3 (υψηλό): Ένας πιστός ανά δεκαπέντε τ. μέτρα επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση 1,5 μ. μεταξύ τους. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του Ιερού Ναού (εξαιρουμένων των βοηθητικών χώρων) υπερβαίνει τα 500 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός των παρευρισκομένων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 50 άτομα.

-Επίπεδο 4 (πολύ υψηλό): Συνολικό 9 πιστοί εντός των ναών με ελάχιστη απόσταση 1,5 μ. μεταξύ τους.

-Τα Ιερά Μυστήρια ων του Γάμου, των Βαπτίσεων και των Εξοδίων Ακολουθιών ισχύουν τα προβλεπόμενα από τις Υγειονομικές Αρχές του Κράτους μέτρα, αναφορικά με την προσέλευση των πιστών, ενώ ως προς τους στολισμούς των ναών προτείνεται να η απλότητα και η λιτότητα.

Αναφορικά με τις Ιερές Μονές και τα Ησυχαστήρια, ο αριθμός επισκεπτών , τον οποίο επιτρέπεται να δέχονται (χωρίς διανυκτέρευση) δεν είναι δυνατόν να υπερβαίνει την αναλογία του ενός πιστού ανά πέντε τ.μ. του Καθολικού της Ιεράς Μονής ή ετέρου χώρου λατρείας αυτής, ή του χώρου εγκαταβίωσης , με ανώτατο όριο προσέλευσης πιστών τους 100 πιστούς.

Κεκλεισμένων των θυρών η Δοξολογία στη Θεσσαλονίκη

Mάσκα,αποστάσεις, απολυμάνσεις το τρίπτυχο κατά του ιού στους ναούς - ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κανονικά, αλλά κεκλεισμένων θυρών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η Δοξολογία για την εορτή του Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές Επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.