ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Καθηγητής προτείνει την κατάργηση της Θείας Κοινωνίας αντί νέων μέτρων

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης κάνοντας αναφορά στην Θεία Κοινωνία.

«Πριν σταματήσουν οικονομικές δραστηριότητες, και κλείσουν επιχειρήσεις πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία», είπε συμπληρώνοντας πως δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρηματίες και παράλληλα στις εκκλησίες να συνεχίζεται η θεία μετάληψη με αυτόν τον τρόπο.

«Έπρεπε να έχει σταματήσει ήδη πριν συζητήσουμε για να κλείσουμε εστιατόρια, οικονομικές δραστηριότητες, διότι πρέπει να αποφασίσουμε, είναι δυνατόν να κλείσουμε ένα σωρό επιχειρηματίες, να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην υπάρχει ευελιξία από πλευρά της Εκκλησίας ας πούμε στην περίπτωση να βάλουν πλαστικό κουταλάκι για την Θεία Μετάληψη; Το θεωρώ απαράδεκτο» – ανέφερε ο καθηγητής.

Αντιπρότεινε να γίνεται η Θεία Κοινωνία με πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης ή με το μεταλλικό κουταλάκι του κάθε πιστού, κάτι που όπως είπε έχει γίνει και σε εκκλησίες άλλων χωρών.

Είπε χαρακτηριστικά: «Έχουν κλείσει όλες οι Εκκλησίες στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Γερμανία. Επομένως είμαστε μία τρομερή εξαίρεση. Εάν η Εκκλησία αποφασίσει, όπως έχουν κάνει σε άλλες Εκκλησίες στον κόσμο να αλλάξει προσωρινά τον τρόπο της Θείας Μετάληψης, με πλαστικό κουταλάκι, με μεταλλικό κουταλάκι, να φέρει κάποιος από το σπίτι του, δεν ξέρω ποια θα είναι η ευελιξία που θα δείξει. Η Εκκλησία έχει δείξει πολύ μεγάλη ευελιξία σε παλιότερες εποχές».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Η εορτή του εν ουρανού φανέντος σημείου του Σταυρού στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Τήν Δευτέραν, 7ην /20ήν Μαΐου  2024, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τοῦ ἐν οὐρανῷ…

3 λεπτά ago

Με επιτυχία υλοποιήθηκε ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου

Με επιτυχία υλοποιήθηκε ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης…

7 λεπτά ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία – Συνελήφθησαν 17 άτομα

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (20.5.2024) το πρωί, σε τοπικές…

10 λεπτά ago

«Σχολή Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης» στα Λαγκάδια Γορτυνίας ιδρύει το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να προχωρήσουν οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής…

12 λεπτά ago

Σαν σήμερα 21 Μαΐου

1819: Το πρώτο ποδήλατο κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Νέας Υόρκης. 1864: Τα Επτάνησα προσαρτώνται στην…

4 ώρες ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη των Κωνσταντίνου και…

4 ώρες ago