ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Νικαίας Αλέξιος: Ο Σταυρός είναι η χαρά μας, η δήλωση της ταυτότητάς μας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στο Αιγάλεω.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γερβάσιο Φράγγου, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό τονίζοντας πως «ο Σταυρός είναι ο κύριος άξονας, γύρω από τον οποίο ανελίσσεται η ζωή μας».

«Όπως στην υπαπαντή του Κυρίου, το βρέφος Ιησούς προφητεύτηκε ως «σημειον αντιλεγόμενον», έτσι και ο Σταυρός διαχωρίζει τους ανθρώπους. Για τους παρατημένους του αγώνα και χαμένους της ζωής είναι «μωρία», ενώ για τους τίμιους αγωνιστές, που θέλουν τη σωτηρία είναι «δύναμη Θεού». (Α’ Κορ. 1, 17)» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Πριν από την μεγάλη σταυρική θυσία του Χριστού ο Σταύρος ήταν φονικό όργανο εκτέλεσης κακουργιών. «Επικατάρατος» χαρακτηριζόταν όποιος πέθαινε με σταυρικό θάνατο (Γαλ. 3,1). Αφότου όμως ο σαρκωμένος Θεός πέθανε πάνω του, κατέστη πηγή απολυτρώσεως, από ξύλο πόνου και ωδινων κατέστη καταφύγιο ανάπαυσης και χαράς».

«Ο Σταυρός είναι η χαρά μας, η δήλωση της ταυτότητας μας, η προσδοκία για την Ανάσταση, είτε κάνουμε τον Σταύρο μας είτε τον φέρουμε πάνω μας. Ο Σταυρός είναι ελπίδα, μέσο σωτηρίας, λιμάνι στις βιοτικές περιστάσεις, ιατρός ασθενών, αλεξιτήριο παθών και ενισχυτικό της χαράς για τους καινούς Ουρανούς που προσδοκούμε (Β’ Πέτρ. 3,13)» – πρόσθεσε ο κ. Αλέξιος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς, η Εκκλησία και εγώ ο ίδιος προσωπικά έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην νεολαία μας, ναί σε σας παιδιά μου, ότι θα τηρήσετε τις αποφάσεις των επιστημόνων για την οικογενειακή πρώτον υγεία και κατ’ επέκταση την υγεία της κοινότητάς μας. Γνωρίζω ότι είναι μία δύσκολη χρονιά φέτος, γι’ αυτό εύχομαι στους μαθητές, στους δασκάλους και σε όλους τους εκπαιδευτικούς μας, υγεία, δύναμη και προ πάντων υπομονή με τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος».

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας και ενισχύσεως των μελών του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέων Κυδωνιών Αιγάλεω.

Τέλος να σημειωθεί ότι το απόγευμα θα τελεστεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό ο Μεθέορτος Εσπερινός.

Πηγή: romfaia.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

ΟΠΕΚΑ: Την Μεγάλη Τρίτη πληρώνονται 18 επιδόματα

Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου θα πληρωθούν 19 επιδόματα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής…

31 λεπτά ago

Φόρος εισοδήματος: Άμεσες πληρωμές για τις επιστροφές φόρων

Συνολικά αλλάζει το «τοπίο» γύρω από τον φόρο εισοδήματος, με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Φορολογικής…

50 λεπτά ago

Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο | Δημήτρης Πτωχός: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του τουρισμού»

Το πανέμορφο Ναύπλιο φιλοξενεί για 9η φορά τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο,…

2 ώρες ago

Σαν σήμερα 29 Απριλίου

1429: Κατά τον εκατονταετή πόλεμο, η 17χρονη Ιωάννα της Λορένης ή Ζαν ντ’ Αρκ, απελευθερώνει…

2 ώρες ago

Το Εορτολόγιο της Μεγάλης Δευτέρας 29 Απριλίου 2024. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα:

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Άγιος Ιωσήφ ο Πάγκαλος. Οι Άγιοι Ιάσονας και Σωσίπατρος οι…

2 ώρες ago

Πρόγνωση καιρού για την Μεγάλη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, τη βόρεια Κρήτη και τις μεσημβρινές και…

2 ώρες ago