Skip to content
Πε. Ιούν 1st, 2023
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

Δύναμη στην ενημέρωση…. ποιότητα στην ψυχαγωγία

Primary Menu
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Home
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • Πάει για… life coach ο πρώην ιερέας Ανδρέας Κονάνος που παραιτήθηκε
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πάει για… life coach ο πρώην ιερέας Ανδρέας Κονάνος που παραιτήθηκε

3 έτη ago
Πάει για... life coach ο πρώην ιερέας Ανδρέας Κονάνος που παραιτήθηκε - ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares

Πλήθος αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση του πρώην -πλέον- ιερέα να παραιτηθεί από τις τάξεις του κλήρου και από «πάτερ Ανδρέας» να γίνει «σκέτο Ανδρέας», όπως γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Facebook, μέσω της οποίας γνωστοποίησε την είδηση.

Τα σχόλια των χρηστών κάτω από την ανάρτηση αυτή έπεσαν «βροχή», με ορισμένους να τον επαινούν για αυτή του την απόφαση, ενώ κάποιοι άλλοι δεν ήταν και τόσο ευχαριστημένοι από αυτή τη στροφή 180 μοιρών που αποφάσισε να κάνει ο Ανδρέας Κονάνος στη ζωή του. Σημειώνεται, μάλιστα, πως ο πρώην ιερέας είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο διαδίκτυο, μιας και μετράει περί τους 300.000 ακολούθους.

Ο ίδιος στην ανάρτησή του δεν ανέλυσε τους λόγους της παραίτησής του, ενώ έγραψε χαρακτηριστικά ότι «είναι αρκετοί και δεν θα αναλυθούν σήμερα εδώ».

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Espresso, ο Ανδρέας Κονάνος δεν θα μείνει μακριά από την επαφή του με τον κόσμο, καθώς έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ψυχολογία και παρέχει και συμβουλές διατροφής, ενώ δεν αποκλείεται να τον δούμε και σε ρόλο life coach. Φήμες μάλιστα, τον θέλουν να αγόρασε και ακίνητο στον Λυκαβηττό, το οποίο ενδέχεται να γίνει η έδρα ενός κέντρου για διατροφικές συμβουλές.

ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ, ΜΙΑ ΑΡΧΗΑγαπητοί μου φίλοι και φίλες, εύχομαι να είστε όλοι καλά! Σήμερα είναι μια μέρα -…

Δημοσιεύτηκε από Andreas Konanos στις Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

Αναλυτικά η ανάρτηση για την αποχώρησή του:

«ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ, ΜΙΑ ΑΡΧΗ
Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, εύχομαι να είστε όλοι καλά!
Σήμερα είναι μια μέρα – ορόσημο για τη ζωή μου.
Κάτι πολύ σημαντικό τελειώνει.
Και κάτι καινούργιο αρχίζει.
Σήμερα, 24/8/20, υπέβαλα στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών την παραίτησή μου από τις τάξεις του Κλήρου, και έγινα πάλι ένας απλός πολίτης αυτού του κόσμου. Πλέον, είμαι «σκέτο», ο Ανδρέας Κονάνος.

Οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι αρκετοί και δεν θα αναλυθούν σήμερα εδώ. Με το κείμενο αυτό θέλω να κάνω μόνο δύο πράγματα: Α. Να σε ενημερώσω για την αλλαγή αυτή στη ζωή μου και Β. Να εξηγήσω τον τρόπο που θα δραστηριοποιούμαι από εδώ και πέρα. Και μόνο αυτό.

Μετά από 20 χρόνια ιερατικής ζωής, σήμερα αποχωρίζομαι τα ράσα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν «τα πετάω» με περιφρόνηση και αποστροφή! Τα φιλώ και τα ευγνωμονώ, διότι για 2 δεκαετίες μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω «πατρίδα» μου όλη τη Γη, να ζήσω καταπληκτικές θεανθρώπινες στιγμές και να γνωρίσω ωραίους ανθρώπους σε όλα τα μέρη του κόσμου.
Και τώρα, προχωράω παρακάτω.
«Φεύγω» από κληρικός. Μα η καρδιά μου, η ουσία και ο πυρήνας μου, παραμένουν μαζί σου, αμετακίνητα. Αυτά δεν θα αλλάξουν ποτέ, παρόλο που η μορφή και η εμφάνισή μου θα είναι πλέον αλλιώς.

Η αγάπη και η Αλήθεια του Θεού που με συγκινούσαν από παιδί, θα συνεχίσουν να με συγκινούν και να με μαγνητίζουν πάντα, όπως το οξυγόνο και το φως.

Θα εξακολουθώ να διακονώ και να αγαπώ τον κάθε άνθρωπο που συναντώ. Θα γράφω, θα μιλάω και θα βοηθώ με τις φτωχές δυνάμεις μου, όποιον μπορώ.
Με αυθεντικότητα και ειλικρίνεια, αλλά με περισσότερη πλέον ανοιχτοσύνη, ευρύτητα και ελευθερία.
Η φωνή μου θα εξακολουθεί να «ηχεί» και να ακούγεται με καθαρότητα και διαύγεια δίπλα σας, στη θλίψη και τη χαρά σας.

Ένα νέο κεφάλαιο ζωής ανοίγεται μπροστά μου και θα χαρώ να είμαστε συνοδοιπόροι.
Δεν ξέρω αν αύριο ζω. Ούτε ξέρω για πόσο ακόμα θα μπορώ να μιλώ, να γράφω και να επικοινωνώ μαζί σας.
Ξέρω όμως ότι, όσα ακόμα «αύριο» μου χαρίσει ο Θεός – μήνες, χρόνια ή δεκαετίες- θα ήθελα να είναι αυθεντικά και αληθινά.

Δεν έχω να παρουσιάσω αγιότητα και μεγάλες αρετές, πέρα από την αλήθεια και εντιμότητα της καρδιάς μου.
Αυτή ακριβώς η επίγνωση, μου δίνει χαρά και δύναμη να προχωρήσω, έχοντας τον Θεό και την Αγάπη Του πάντα δίπλα μου.

Μπορώ να μιλάω ώρες για όλα αυτά, μα δεν θέλω να σε κουράζω. Αρκετά για σήμερα.
Άλλωστε, θα τα λέμε.

Ευγνώμων για όλα,Ανδρέας Κονάνος».

Ποιος είναι ο Ανδρέας Κονάνος

Ο Ανδρέας Κονάνος γεννήθηκε στο Μόναχο το 1970. Κατάγεται από τα Ιωάννινα, έζησε στο Μόναχο κι απ’ το 1977 στην Αθήνα. Τελείωσε το κλασικό Λύκειο στο Περιστέρι και σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον χειροτόνησε διάκονο το 1999 και το 2000 Πρεσβύτερο κι Αρχιμανδρίτη. Ανέλαβε στην ενορία του φοιτητικές συναντήσεις, αγρυπνίες, ομιλίες, καθώς και διαλέξεις σε σχολές γονέων και πνευματικά κέντρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2006 άρχισε την εκπομπή «Αθέατα Περάσματα» στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Αυτό έγινε αφορμή να δεχτεί προσκλήσεις για ομιλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αμερικής.

Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares
Tags: Ανδρέας Κονάνος

Continue Reading

Previous: Ἅγιος Μεγαλομάρτυς Φανούριος ὁ Νεοφανής – Γιορτάζει στις 27 Αυγούστου
Next: Δείτε την Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού (27/08)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ieronimos-0r-1024x673 Ιερώνυμος: «Ως εδώ η εμπλοκή της Εκκλησίας και κληρικών της στα πολιτικά δρώμενα της χώρας»
  • ΝΕΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερώνυμος: «Ως εδώ η εμπλοκή της Εκκλησίας και κληρικών της στα πολιτικά δρώμενα της χώρας»

5 ημέρες ago
10-11_f3-22ypsos-1024x682 Άξιον Εστί: Παράταση στην παραμονή της εμβληματικής εικόνας στη Μητρόπολη
  • ΝΕΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Άξιον Εστί: Παράταση στην παραμονή της εμβληματικής εικόνας στη Μητρόπολη

3 εβδομάδες ago
Agion-Oros-1420759-aksion-esti-1024x615 «Άξιον Εστί»: Στις 3 Μαΐου η τελετή υποδοχής της ιερής εικόνας
  • ΝΕΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Άξιον Εστί»: Στις 3 Μαΐου η τελετή υποδοχής της ιερής εικόνας

1 μήνα ago
zwodoxos-1024x737 Ζωοδόχος Πηγή: Γιατί θεωρείται μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία – Θρύλοι και παραδόσεις
  • ΝΕΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ζωοδόχος Πηγή: Γιατί θεωρείται μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία – Θρύλοι και παραδόσεις

1 μήνα ago
MegaloSabbato01 Μεγάλο Σάββατο: Η ταφή του Κυρίου
  • ΝΕΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μεγάλο Σάββατο: Η ταφή του Κυρίου

2 μήνες ago
MEGALI-TRITI Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα κατά την Εκκλησία – Το τροπάριο της Κασσιανής και η παραβολή των δέκα παρθένων
  • ΝΕΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα κατά την Εκκλησία – Το τροπάριο της Κασσιανής και η παραβολή των δέκα παρθένων

2 μήνες ago

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Η συγκλονιστική ιστορία από τον Τύρναβο – Ψάχνει την αδερφή του που αγνοείται 60 χρόνια: «Πιστεύω ότι ζει»
  • Πανελλήνιες 2023: Χωρίς προβλήματα η εξέταση των Νέων Ελληνικών στα ΕΠΑΛ
  • Εκλογές 2023 – Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ εξαφάνισε το πρόγραμμά του μετά τις δηλώσεις για τη φορολογία
  • «Προχωράμε δεκάδες έργα, αλλάζουμε την εικόνα στην πόλη και στα χωριά του Δήμου Τρίπολης»
  • Εκλογές 2023: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «τσακώνονται» για τα ποιος θα βάλει περισσότερους φόρους σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά



ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ 64 Κόρινθος, 20100
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή08:00 – 23:00
Σάββατο, Κυριακή10:00 – 18:00
2741 111388



  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
Copyright © All rights reserved ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός | Magnitude by AF themes.