Categories: ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Θεία τιμωρία στην Αγία Σοφία; – Πάνω από 3.000 Τούρκοι κόλλησαν κορωνοϊό στην πρώτη προσευχή

Περίπου 3.000 άτομα πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της τελετής επαναλειτουργίας στην εμβληματική Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης στις 24 Ιουλίου, δήλωσε το Σάββατο Τούρκος εμπειρογνώμονας δημόσιας υγείας σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο.

Η παρουσία εκατοντάδων ασυμπτωματικών ασθενών στην τελετή τον περασμένο μήνα είναι πιθανό να οδηγήσει σε μόλυνση μεγάλης κλίμακας, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της ANKA, επικαλούμενο τον αναπληρωτή καθηγητή στο πανεπιστήμιο Hacettepe της Άγκυρας, Δρ Sarp Üner.

«Ένας απλός υπολογισμός δείχνει ότι θα υπήρχαν 1.000 ασθενείς εκεί… Εάν εξετάσουμε το ποσοστό μετάδοσης, αυτοί οι ασθενείς θα είχαν μολύνει μεταξύ 2.000 και 3.000 άλλους», δήλωσε ο Üner. «Πιστεύω ότι η συγκέντρωση στην Αγία Σοφία θα αυξήσει τα κρούσματα στην Κωνσταντινούπολη».

Η Τουρκία διοργάνωσε μια περίτεχνη τελετή για την μετατροπή του μνημείου του 6ου αιώνα σε τζαμί τον περασμένο μήνα, αφού το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας ακύρωσε διάταγμα της 10ης Ιουλίου 1934 που μετέτρεψε το βυζαντινό μνημείο σε μουσείο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε μέσα σε λίγες ώρες διάταγμα για να μετατρέψει το μνημείο σε τζαμί, σε μια κίνηση που προκάλεσε τη διεθνή καταδίκη. Η πρώτη προσευχή της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε εκεί στις 24 Ιουλίου από χιλιάδες πιστούς, συμπεριλαμβανομένων ανώτατων κρατικών αξιωματούχων.

Οι επισκέπτες ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες και να διατηρήσουν την κοινωνική απόσταση με μόνο 1.000 VIP επισκέπτες να επιτρέπονται στον χώρο. Χιλιάδες άλλοι έκαναν την ιστορική προσευχή στην αυλή και τις γύρω περιοχές, όπου δεν παρατηρήθηκε η τήρηση της απαραίτητης απόστασης.

Εμείς να αναφέρουμε επίσης πως ο μουεζίνης της Αγίας Σοφίας, Οσμάν Οσλάν, πέθανε από καρδιακή προσβολή μέσα στην Αγία Σοφία πριν από λίγες ημέρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

 

hlektragr

Recent Posts

Πυροσβεστική : 25 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Από Ω/18:00/15-05-2024 έως Ω/18:00/16-05-2024 εκδηλώθηκαν 25 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους…

7 λεπτά ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

«Κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Ιδιαίτερα την Παρασκευή, αναμένεται να ανέβει…

13 λεπτά ago

Σαν σήμερα 17 Μαΐου

1790: Σε νέα ναυμαχία του Λάμπρου Κατσώνη με τους Οθωμανούς ανοιχτά της Άνδρου, ο στόλος…

16 λεπτά ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 είναι των Αγίων Ανδρονίκου και Ιουνίας των Αποστόλων και του…

18 λεπτά ago

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 20.5.2024 έως 26.5.2024)

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 20.5.2024 έως 26.5.2024) Ανακοινώνεται ότι για…

17 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

18 ώρες ago