ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είδε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγες ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συναντήθηκαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή την περασμένη εβδομάδα και συζήτησαν για την κυβερνητική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, δυο μέρες πριν ο κ. Μητσοτάκης ανοίξει τα χαρτιά του στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ για τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλειφθούν οι διακρίσεις και να εξασφαλιστεί η ισότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια στο ζήτημα του πολιτικού γάμου, αλλά και να αναγνωριστούν και τα νομικά δικαιώματα για τα παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες επανέλαβε την πάγια θέση της Eκκλησίας και την αντίθεση των ιεραρχών και τον ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει την Ιεραρχία.

Πηγές του Μαξίμου υπογράμμιζαν ότι ο Πρωθυπουργός συναντάται συχνά με τον Αρχιεπίσκοπο.

Σε επίσημη επιστολή του προς τον κ. Μητσοτάκη, από τις 29/12/2023, ο κ. Ιερώνυμος είχε θέσει ως θέματα συζήτησης τη φοιτητική στέγη, την υπογεννητικότητα και τη στέγη για νέα ζευγάρια.

 

Αργά το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 23 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση της ΔΙΣ αναφέρει: 

«Συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9 η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα
συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’».

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

17 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

17 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

18 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

18 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

19 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

19 ώρες ago