ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κορονοϊός: Πάσχα με μάσκα και τεστ πριν το οικογενειακό γλέντι

Κορονοϊός: Στην τελική ευθεία για ένα Πάσχα κοντά στην κανονικότητα είναι η χώρα μας, με την πανδημία να συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο.

Σήμερα, και λίγο πριν η χώρα… κατεβάσει ρολά για τον εορτασμό του Πάσχα και οι πολίτες ξεκινήσουν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο επικούρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου με θέμα τις εξελίξεις στην πανδημία, αλλά και την άρση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί. 

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η συνεχόμενη πτώση των πανδημικών δεικτών επιτρέπει τις συνευρέσεις με οικογένειες και φίλους, τηρώντας, όμως, όλα τα μέτρα προστασίας. Αυτό σημαίνει ότι η χρήση της μάσκας θα αποδειχθεί για ακόμη μια φορά σωτήρια, ενώ απαραίτητος είναι και ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος πριν τα οικογενειακά τραπέζια και τις εξόδους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, προβλέπεται ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της πανδημίας τις επόμενες ημέρες, κάτι που αποτυπώνεται, άλλωστε, στα νούμερα που δημοσιεύει καθημερινά ο ΕΟΔΥ. «Τις τελευταίες 20 ημέρες έχουμε συνεχή πτώση στα κρούσματα, καθώς και στις νοσηλείες τόσο στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όσο και στις απλές κλίνες. Το ισοζύγιο είναι πλέον θετικό υπέρ των εξιτηρίων και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να πούμε ότι, λογικά, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι, θα υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε την αποκλιμάκωση των μέτρων, ενώ θα είμαστε παράλληλα σε επιφυλακή, γιατί δεν γνωρίζουμε πώς θα επιστρέψει ο ιός το φθινόπωρο», σημείωσε (ΣΚΑΪ) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς έπεσαν κάτω από τους 300 χθες (298), παρουσιάζοντας μείωση κατά 16% σε διάστημα μίας εβδομάδας. Παράλληλα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία διαμορφώνονται περί τις 200 ή και λιγότερες σε ημερήσια βάση.

Παράλληλα, υποχωρεί το ιικό φορτίο στα λύματα. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του ΕΟΔΥ, για την εβδομάδα 11-17 Απριλίου, οι περισσότερες περιοχές που ελέγχονται κατέγραψαν μείωση. Σταθερό και οριακά προς τα πάνω ήταν το ιικό φορτίο στον Αγιο Νικόλαο και την Αττική (+6% και +4% αντίστοιχα) ενώ καθαρά αυξητική τάση καταγράφηκε μόνο στην Πάτρα (+58%).

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

19 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

20 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

20 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

21 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

21 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

22 ώρες ago