ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: «Σαρώνει» τη Δυτική Ελλάδα, μεγάλα προβλήματα στη Ζάκυνθο

Τη Δυτική Ελλάδα έπληξε η κακοκαιρία που σήμερα αναμένεται να χτυπήσει σφοδρότερα και την Αττική. Τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στη Ζάκυνθο, ενώ σε αρκετές περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Θυμίζουμε ότι από χθες Τετάρτη εστάλη μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στους κατοίκους αρκετών περιοχών του Ιονίου, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας.

«Περιορίστε μετακινήσεις σε απολύτως απαραίτητες, ακολουθείτε οδηγίες Αρχών», αναγράφεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα του 112 που έχει ήδη ηχήσει σε Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Καρδίτσα, Τρίκαλα και δυτική Μακεδονία, προειδοποιώντας για τα άσχημα φαινόμενα του καιρού. Χιονόπτωση παρατηρείται από το βράδυ της Τετάρτης στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στη Ζάκυνθο η νέα κακοκαιρία που «χτυπά» από χθες το νότιο Ιόνιο. Από το μεσημέρι ξεκίνησαν να εκδηλώνονται πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία του νησιού και, συγκεκριμένα, σε Λαγανά, Καλαμάκι και Άγιο Δημήτρη.

Μάλιστα, χρειάστηκε να σταματήσει και η κυκλοφορία των οχημάτων για κάποιες ώρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που κρίθηκαν αναγκαίες από τις αρχές (Π.Ε. Ζακύνθου, Τεχνικές Υπηρεσίες, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας) για την απορροή των υδάτων και την απομάκρυνση φερτών υλικών. Επίσης, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στο Αργάσι και έκλεισε για λίγη ώρα ο δρόμος προς το Βασιλικό.

Πού θα μείνουν κλειστά τα σχολεία
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, στον Δήμο Άργους Μυκηνών και στον Δήμο Ερμιονίδας, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στη Ζάκυνθο η υλοποίηση των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας θα γίνει με τηλεκπαίδευση, όπως ανακοινώθηκε.

 

hlektragr

Recent Posts

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

1 ώρα ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Διαμαρτύρονται για την φτωχοποίησή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα, καθώς καταγγέλλουν φτωχοποίηση της αστυνομίας. Αστυνομικοί έστησαν σκηνές απέναντι…

2 ώρες ago

Έγκριση όρων δημοπράτησης στην Περιφερειακή Επιτροπή έργου οδικής ασφάλειας της ΠΕ Μεσσηνίας

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης και καθορίστηκε η επιτροπή διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ…

2 ώρες ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

2 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

3 ώρες ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κόμβος στην είσοδο Λουτρακίου»

Αυτοψία στο έργο «Βελτίωση-Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Νο1 Λουτρακίου-Περαχώρας (Ισόπεδοι Κόμβοι-Συμβολές Οδών), πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ…

3 ώρες ago