Categories: ΔΙΕΘΝΗ

Πώς ο πλανήτης μπορεί να κερδίσει από τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού

Οι αυξημένες τιμές ηλεκτρισμού και αερίου δημιουργούν ευκαιρίες για βραχυπρόθεσμα διμερή συμβόλαια στην αγορά της Ευρώπης, όπως εκτιμά ο Στέφανο Καβριάνι, ιδρυτής της ιταλικής EGO Energy που ειδικεύεται στην αντασφάλιση μέσω του συγκεκριμένου εργαλείου.

Μιλώντας στο PV-Magazine, δήλωσε ότι «οι πιο ευέλικτες και βραχυπρόθεσμες συμφωνίες μπορούν να κλείσουν προς όφελος των ανεξάρτητων παραγωγών στο τωρινό περιβάλλον μεταβλητότητας».

Με βάση τις ισχύουσες τιμές στην προημερήσια αγορά, ένα δεκαετές διμερές συμβόλαιο για φωτοβολταϊκό στην Ιταλία μπορεί να κλείσει με μια τιμή στα 45-50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ μικρότερα συμβόλαια έως τριών ετών ίσως αποτελούν μια εύκολη λύση.

«Ένα χρόνο πριν, φτάσαμε σε ιστορικά χαμηλά στις τιμές ηλεκτρισμού με 20-30 ευρώ. Πλέον βρισκόμαστε σε ιστορικά υψηλά με τις τιμές πάνω από τα 100 ευρώ, οι οποίες μάλιστα σταθεροποιούνται», τόνισε ο Καβριάνι.

Κατά τον ίδιο, το σενάριο των σταθερών υψηλών τιμών θα παραμείνει τουλάχιστον ως τα τέλη του προσεχούς χειμώνα και οι εταιρείες φωτοβολταϊκών μπορούν να το εκμεταλλευτούν στις νέες συμφωνίες τους.

«Με μια μέση τιμή ηλεκτρισμού στα 90 ευρώ, κάθε είδος φωτοβολταϊκού δίχως επιδοτήσεις μπορεί να είναι ανταγωνιστικό στην αγορά βραχυπρόθεσμα. Ακόμα και ένα διμερές συμβόλαιο δύο ετών μπορεί να είναι πολύ κερδοφόρο».

hlektragr

Recent Posts

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

18 λεπτά ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Διαμαρτύρονται για την φτωχοποίησή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα, καθώς καταγγέλλουν φτωχοποίηση της αστυνομίας. Αστυνομικοί έστησαν σκηνές απέναντι…

24 λεπτά ago

Έγκριση όρων δημοπράτησης στην Περιφερειακή Επιτροπή έργου οδικής ασφάλειας της ΠΕ Μεσσηνίας

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης και καθορίστηκε η επιτροπή διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ…

30 λεπτά ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

31 λεπτά ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

1 ώρα ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κόμβος στην είσοδο Λουτρακίου»

Αυτοψία στο έργο «Βελτίωση-Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Νο1 Λουτρακίου-Περαχώρας (Ισόπεδοι Κόμβοι-Συμβολές Οδών), πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ…

2 ώρες ago