Categories: ΔΙΕΘΝΗ

Η παραγωγή ενός νέου φαρμάκου κατά του κορονοϊού ξεκίνησε στη Ρωσία

Η παραγωγή αντιοξειδωτικής ανοσοσφαιρίνης με βάση το πλάσμα του αίματος όσων νόσησαν έχει ξεκινήσει στη Ρωσία και σχεδιάζεται να αυξηθεί. Αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο Ria Novosti ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως το ρωσικό Υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη χρήση του φαρμάκου “COVID-globulin” κατά του κορονoϊού, με βάση το πλάσμα του αίματος των ατόμων που έχουν νοσήσει από COVID-19.

«Η παραγωγή έχει ξεκινήσει στη Ρωσία και είναι απαραίτητο να αυξηθεί τώρα, επομένως σίγουρα θα χρειαστεί πλάσμα. Πρόκειται για μια αντινοϊκή ανοσοσφαιρίνη  αυτό είναι ήδη ένα πολύ συμπυκνωμένο φάρμακο που  επιτρέπει την εξουδετέρωση του ιού και, φυσικά, είναι υψηλότερης προτεραιότητας σε σύγκριση με το αντιβιοτικό πλάσμα», εξήγησε ο Μιχαήλ Μουράσκο σε άλλη συνέντευξη του, αυτή τη φορά στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Ρώσος υπουργός διευκρίνισε ότι η μονοθεραπεία με ορισμένα φάρμακα δεν προσφέρει πάντα πλήρη δράση στον ιό οπότε ο γιατρός επιλέγει, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδυασμού φαρμάκων. Τώρα υπάρχουν νέα δεδομένα σχετικά με το συνδυασμό πλάσματος αίματος με αντιιικά φάρμακα, εξήγησε ο υπουργός. Από την πλευρά του  ο επικεφαλής ανεξάρτητος πνευμονολόγος του ρωσικού υπουργείου Υγείας, Σεργκέι Αβντέφ εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός καθώς όπως ανέφερε  οι υπάρχουσες μελέτες δείχνουν πως η χρήση αντιϊκού πλάσματος για τη θεραπεία της λοίμωξης από κορονοϊό δεν υπήρξε πολύ αποτελεσματική.

Δέκα εκατομμύρια Ρώσοι έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις

Το μερίδιο των Ρώσων με ασυλία στην COVID-19 δεν είναι κακό, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να νικήσει εντελώς τον κορονοϊό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας Μιχαήλ Μουράσκο στο Ria Novosti. Νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Επιτήρησης του Καταναλωτή και της Προστασίας των δικαιωμάτων και της ανθρώπινης ευημερίας(Rospotrebnadzor) είχε ανακοινώσει τα τελευταία στοιχεία από την πορεία εμβολιασμού στη Ρωσία. Σύμφωνα με αυτά, περισσότερα από 10 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού (δύο δόσεις), ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί  25 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Υπενθυμίζουμε πως η Ρωσία διαθέτει τέσσερα διαφορετικά εμβόλια (Sputnik-V, Sputnik Light, EpiVAcCorona, KoviVak)  με τα οποία γίνονται εμβολιασμοί, ενώ οι εμβολιασμοί στη χώρα έχουν ξεκινήσει από το Δεκέμβριο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

18 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

19 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

19 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

19 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

19 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

19 ώρες ago