ΔΙΕΘΝΗ

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας αστυνομικού από έμπορο ναρκωτικών – Δείτε βίντεο

Σε βίντεο καταγράφηκε η σοκαριστική στιγμή που ο αστυνομικός δέχεται επίθεση από τον ναρκέμπορο, που τον πυροβολεί εν ψυχρώ στο κεφάλι.

Το συμβάν έλαβε χώρα σε κεντρική οδό του Νέου Μεξικό στις αρχές του Φεβρουαρίου. Ο 39χρονος δράστης, ονόματι Ομάρ Φελίξ Κουέβα, οδηγούσε το φορτηγάκι του, όντας καθ’ οδόν προς μια παράνομη συναλλαγή που σχετιζόταν με ναρκωτικά, όταν τον σταμάτησε ο εκλιπών αστυνομικός, ο 28χρονος Ντάριαν Τζάριοτ.

Ο Τζάριοτ, μέλος της αστυνομίας του Νέου Μεξικό, ζήτησε από τον Κουέβα να κατεβάσει το τζάμι του ή να ανοίξει την πόρτα του ώστε οι δύο άνδρες να συζητήσουν, καθώς το γεγονός ότι τα παράθυρα του οχήματος του Κουέβα ήταν σκουρόχρωμα κίνησε τις υποψίες του αστυνομικού.

Στη συνέχεια, ο Τζάριοτ ρώτησε τον Κουέβα αν έχει ασφάλεια αυτοκινήτου και ζήτησε από τον άνδρα να τον συνοδεύσει μέχρι το περιπολικό του, με σκοπό την εξακρίβωση στοιχείων. Διαπιστώνοντας ότι ο Κουέβα έφερε μαζί του ένα τουφέκι, ο Τζάριοτ του ζήτησε να του το παραδώσει για λόγους ασφαλείας.

Στο σημείο αυτό, ο Κουέβα, εξερχόμενος του οχήματος, ξεκίνησε να πυροβολεί τον αστυνομικό. Με τον πρώτο πυροβολισμό, ο Τζάριοτ έπεσε στο έδαφος, ενώ ο Κουέβα τον πλησίασε πυροβολώντας τον πολλές ακόμη φορές, με αποκορύφωμα μια βολή κατευθείαν στο κεφάλι του αστυνομικού, η οποία του στοίχισε τη ζωή οριστικά.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε από τις κάμερες ασφαλείας του περιπολικού του Τζάριοτ, ο Κουέβα φαίνεται να απομακρύνεται από το πτώμα του αστυνομικού, ξαναμπαίνοντας στο φορτηγάκι και συνεχίζοντας την διαδρομή του.

Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό από την αναχώρηση του Κουέβα, στο σημείο κατέφθασε ένας πράκτορας της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο οποίος έδωσε σήμα στις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις ότι ο Τζάριοτ ήταν νεκρός.

Λίγο μετά ξεκίνησε καταδίωξη με αστυνομικά οχήματα εναντίον του Κουέβα, για μια απόσταση τουλάχιστον 65 χιλιομέτρων, η οποία κατέληξε με τον Κουέβα να πέφτει επίσης νεκρός, μέσα σε μια βροχή από σφαίρες που εξαπέλυσαν εναντίον του οι αστυνομικοί.

Στη συμπλοκή αυτή τραυματίστηκε ακόμη ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα με ελικόπτερο σε τοπικό νοσοκομείο. Με τη λήξη των γεγονότων, ο διοικητής της αστυνομίας του Νέου Μεξικό, Ρόμπερτ Θόρντον, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αποκαλούσε τον Τζάριοτ έναν «πεσόντα ήρωα

».

Ο 28χρονος αστυνομικός είχε ενταχθεί στο σώμα το 2015, ενώ άφησε πίσω του την έγκυο γυναίκα του και τα τρία παιδιά που είχαν ήδη αποκτήσει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

1 ημέρα ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

1 ημέρα ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

1 ημέρα ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

1 ημέρα ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

1 ημέρα ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

1 ημέρα ago