ΔΙΕΘΝΗ

95χρονος βετεράνος ξεπερνά τον κορωνοϊό και στέλνει ένα μουσικό μήνυμα ελπίδας

Συγκίνηση και εντύπωση προκαλεί ο 95χρονος Αμερικανός που ξεπέρασε τον κορωνοϊό, στέλνοντας μήνυμα εμψύχωσης σε όσους παλεύουν με την ασθένεια.

Ο 95χρονος Τζέιμς Ινγκαρζιόλα, με καταγωγή από το Μέριλαντ, τιμήθηκε χθες σε ειδική τελετή από τους συμπολίτες του για το θάρρος, την αντοχή, την επιμονή και την αισιοδοξία του.

Έχοντας υπηρετήσει στους Πεζοναύτες κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ινγκαρζιόλα γνώρισε από μικρός τις κακουχίες, έχοντας μάλιστα αντιμετωπίσει 2 φορές στη ζωή του και ξεπεράσει τον καρκίνο.

Μιλώντας για την εμπειρία του με τον κορωνοϊό, ο 95χρονος δήλωσε ότι το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς, αν έρθει αντιμέτωπος με αυτή τη «φριχτή» ασθένεια, είναι να την «παλέψει».

«Δεν είναι εύκολο, ούτε και σίγουρο ότι θα τα καταφέρει κανείς, αλλά πρέπει να  παλέψει», λέει ο άνδρας.

Όσον αφορά τις επιθυμίες του από εδώ και πέρα, ο εύθυμος ηλικιωμένος δηλώνει πως ανυπομονεί να επιστρέψει σύντομα στην αγαπημένη του ενασχόληση: Το καραόκε!

 

«Ο κορωνοϊός επηρέασε τη φωνή μου. Θα προσέξατε και εσείς ότι έχω μια έντονη βραχνάδα», είπε, απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στη γιορτή προς τιμήν του.

«Ελπίζω να μπορέσω σύντομα να τραγουδήσω ξανά. Οι αγαπημένοι μου καλλιτέχνες είναι ο Φρανκ Σινάτρα και ο Ντιν Μάρτιν. Η μουσική τους με βοήθησε να παραμείνω αισιόδοξος όσο καιρό ασθενούσα», εξομολογείται ο 95χρονος.

«Θυμάμαι ότι είχα μιλήσει τηλεφωνικά στην κόρη μου, όταν ακόμη ήμουν στο νοσοκομείο και πίστευα πραγματικά ότι θα πεθάνω», προσθέτει.

«Της είπα, “Τζάνις, νομίζω ότι πεθαίνω” και μου απάντησε: “Μπαμπά, μην τολμήσεις να μου το κάνεις αυτό”. Τότε άρχισα να της τραγουδάω το τραγούδι της, το “Let Me Try Again” («Άσε με να προσπαθήσω ξανά»), του Σινάτρα», είπε ο Ινγκαρζιόλα, ερμηνεύοντας το κομμάτι και για τους δημοσιογράφους, ένα κομμάτι που μιλάει για τις ελπίδες ενός ανθρώπου για επανένωση με το αγαπημένο του πρόσωπο.

(Το χαριτωμένο βίντεο με την ερμηνεία του τραγουδιού του, μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ).

Πέραν της μουσικής, ο ηλικιωμένος δηλώνει πως η κόρη του, μαζί με έναν από τους εργαζομένους της κλινικής όπου νοσηλευόταν, ήταν τα άτομα που του προσέφεραν έμπνευση για να συνεχίσει να παλεύει.

Σίγουρα, πάντως, ο άνδρας αυτός με τη σειρά του, η ιστορία του και το ζωηρό του πνεύμα αποτελούν έμπνευση για όλους μας και μια αχτίδα ελπίδας μέσα στη ζοφερή κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω μας, εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

2 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

3 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

3 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

3 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

4 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

4 ώρες ago