Categories: ΔΙΕΘΝΗ

Πρωταπριλιά: 10 ειδήσεις από την διεθνή επικαιρότητα που μοιάζουν με φάρσες

Ας το παραδεχτούμε: Πολλές φορές, οι ειδήσεις που διαβάζουμε, στο ίντερνετ ή αλλού, μοιάζουν με φάρσα. Καθώς σήμερα είναι Πρωταπριλιά, είναι λογικό και αναμενόμενο να δυσκολευτείτε ακόμη περισσότερο να πιστέψετε ορισμένες…πληροφορίες που θα συναντήσετε στο καθημερινό σας διαδικτυακό σερφάρισμα.

Για να σας γλιτώσουμε από την ταλαιπωρία, συγκεντρώσαμε – και σας παραθέτουμε- 10 ειδήσεις από την τρέχουσα επικαιρότητα που, όσο παράξενες κι αν μοιάζουν, είναι πέρα για πέρα αληθινές.

  1. Εν μέσω πανδημίας, υπάρχει κόσμος που πληρώνει για να φάει φαγητό μέσα σε σταθμευμένα αεροπλάναΌσοι έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο, λογικά δεν θα ξετρελαθήκατε με το φαγητό που προσφέρεται από τις περισσότερες αερογραμμές, το οποίο είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων υποφερτό.Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, για πολύ κόσμο ακόμα και αυτό το κομμάτι μιας πτήσης έχει τη…δική του χάρη.Καθώς, εκ των πραγμάτων και λόγω πανδημίας, πολλοί δεν πετάνε συχνά όπως παλιά και ως εκ τούτου δεν μπορούν να…απολαύσουν το φαγητό των αεροπλάνων, βρέθηκε – συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία- μια πατέντα που επιτρέπει στους λάτρεις του συγκεκριμένου φαγητού να το γευτούν από εδάφους.Κάθε Τετάρτη, λοιπόν, η γιαπωνέζικη All Nippon Airways διαθέτει εισιτήρια- η τιμή των οποίων αγγίζει τα 460 ευρώ- με τα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει ένα αεροπορικό γεύμα, μέσα σ’ ένα από τα σταθμευμένα αεροσκάφη της εταιρείας.Για τον μήνα Απρίλιο, τα εισιτήρια που ήταν αρχικά διαθέσιμα ξεπούλησαν, με την εταιρεία να σκέφτεται να διαθέσει και μερικά επιπλέον, καθώς η ζήτηση φαίνεται να είναι τρομακτικά υψηλή.
  2. Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας δεν πάει πουθενά χωρίς τα σοκολατάκια τηςΗ φήμη πως η βασίλισσα Ελισάβετ είναι μεγάλη…γλυκατζού κυκλοφορούσε εδώ και καιρό, αλλά επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την Λαίδη Πάμελα Χικς, η οποία είναι δεύτερη ξαδέρφη της βασίλισσας.Η μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται πως δεν κάνει βήμα χωρίς το κουτί με τα σοκολατάκια της, τα οποία μάλιστα δεν έχει μοιραστεί ποτέ με κανέναν.Τι να πει κανείς; Στο κάτω-κάτω, βασίλισσα είναι.
  3. Μυστηριώδης ιός που κάνει τις αρκούδες πιο φιλικές με τους ανθρώπους «χτυπά» τις αρκούδες των ΗΠΑΟ εν λόγω ιός σαρώνει τις Πολιτείες της Νεβάδα και την Καλιφόρνια και κάνει τις μαύρες αρκούδες ιδιαίτερα φιλικές απέναντι στους ανθρώπους.Στην Καλιφόρνια, συγκεκριμένα, μια νεαρή αρκουδίτσα εθεάθη να…αράζει δίπλα σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, χωρίς να ενοχλείται καθόλου από αυτούς και χωρίς καμιά απολύτως διάθεση να τους επιτεθεί.Η αρκούδα έμεινε για λίγο στην πίσω αυλή του σπιτιού τους και έφαγε ένα μηλαράκι που είχε μαζέψει από ένα δέντρο, ενώ οι άνθρωποι απολάμβαναν τον καφέ τους.Όσο χαριτωμένο και αν ακούγεται, πάντως, οι ειδικοί λένε πως ο ιός αυτός ενδέχεται να αποβεί θανατηφόρος για τα ζώα.
  4. Λέσχη ανάγνωσης στην Αγγλία προσέλαβε πόνυ για να διανέμει βιβλία στα μέλη τηςΣτην επαρχιακή πόλη Γουίλτσαϊρ της Αγγλίας, ο Μίκυ το Πόνυ βοηθά τα μέλη της τοπικής λέσχης ανάγνωσης να μη χάσουν την επαφή μεταξύ τους, αλλά και με την λογοτεχνία.Καθημερινά, ο Μίκυ- ο οποίος προ πανδημίας εργαζόταν ως…βοηθός διασώστη- εξυπηρετεί τους τοπικούς βιβλιοφάγους, οι οποίοι, χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το σπίτι τους και να συνωστιστούν, συνεχίζουν να εξασκούν το χόμπι τους εν μέσω της πανδημίας.
  5. Αμερικανός ηθοποιός βγήκε στη γύρα και μοιράζει μετρητά στον κόσμοΟ ηθοποιός Ντικ Βαν Ντάικ, γνωστός από την ταινία «Μαίρη Πόππινς», αποφάσισε να βοηθήσει τον συνάνθρωπο με μια αναπάντεχη μάλλον κίνηση.Ο 95χρονος καλλιτέχνης εθεάθη στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια να κάνει ανάληψη μεγάλου ποσού από τράπεζα και στη συνέχεια να μοιράζει τα μετρητά σε κόσμο που περίμενε στην ουρά ενός γραφείου ευρέσεως εργασίας.
  6. Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, θα γίνει σύντομα ηρωίδα κόμικΜετά την Μητέρα Τερέζα και την Ντόλι Πάρτον, ο εκδοτικός οίκος TidalWave Comics θα ασχοληθεί με την σύζυγο του Τζο Μπάιντεν, Τζιλ, στο νέο του κόμικ που θα κυκλοφορήσει σύντομα.Το κόμικ θα αποτελέσει μέρος σειράς με τίτλο «Female Force» («θηλυκή δύναμη»), η οποία καταπιάνεται με γυναίκες- πρότυπα και το έργο τους.Πέραν του κλασικού κόμικ, η ιστορία θα κυκλοφορήσει και σε λεύκωμα ζωγραφικής, όπου οι αναγνώστες θα μπορούν να γεμίσουν μόνοι τους με χρώμα τις εικόνες.
  7. Κομμωτήριο χρησιμοποιεί τις τρίχες για να καταπολεμήσει τις πετρελαιοκηλίδεςΣτο Εδιμβούργο της Σκωτίας, ένα πρωτοποριακό κομμωτήριο με οικολογική συνείδηση αποφάσισε να βοηθήσει το περιβάλλον με έναν πρωτότυπο τρόπο: Οι τρίχες που κόβονται θα μαζεύονται από το πάτωμα, αλλά, αντί να πετιούνται στα σκουπίδια, θα χαρίζονται σε μια εταιρεία που φτιάχνει «θαλάσσιες σκούπες», κατάλληλες για την απορρόφηση των λυμάτων πετρελαίου από τους ωκεανούς.
  8. Γνωστός Αμερικανός ράπερ αρνείται να μασήσει φαγητό τις Δευτέρες
    Ο ράπερ Will.i.am, πρώην μέλος του επιτυχημένου συγκροτήματος «The Black Eyed Peas» και νυν κριτής στο αμερικανικό The Voice, δήλωσε πως από τα Χριστούγεννα και μετά είναι «υγροφάγος» (κάτι σαν το «χορτοφάγος») και ότι κάποιες ημέρες της εβδομάδας αρνείται να φάει οτιδήποτε χρειάζεται να μασηθεί. Αντ’ αυτού, πίνει χυμούς ή πολτοποιεί το φαγητό του.Κάποιες άλλες ημέρες της εβδομάδας, βέβαια, «σπάει» τη δίαιτα αυτή και καταναλώνει ακόμη και στερεά τροφή.Ο καθένας όπως βολεύεται, θα πούμε εμείς.
  9. Αυστραλοί επιστήμονες κατασκεύασαν ρομποτική σαύρα

Φωτογραφία: Christopher Clemente

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι η πανίδα της Αυστραλίας είναι ήδη εξαιρετικά πλούσια, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Sunshine Coast της χώρας αποφάσισαν να κατασκευάσουν μια σαύρα- ρομπότ, η οποία σκαρφαλώνει κανονικά στους τοίχους και γενικά εκτελεί όλες τις κινήσεις που κάνει και μια κανονική σαύρα.

Ο λόγος είναι ότι ήθελαν να μελετήσουν τις κινήσεις αυτές, καθώς και το τι τις κάνει τόσο αποτελεσματικές.

Το συμπέρασμα που έβγαλαν και ισχύει τόσο για τις σαύρες, όσο και για τα ρομπότ, είναι ότι η ταχύτητα που αναπτύσσουν δεν πρέπει να είναι ούτε ιδιαίτερα μεγάλη, ούτε όμως και πολύ μικρή.

Μέτρον άριστον λοιπόν, για ακόμη μια φορά.

 

10. Ένα εμού, μια κατσίκα και μια χήνα έγιναν κολλητοί φίλοι

Μπορεί να ακούγεται σαν παιδικό παραμυθάκι, όμως συνέβη στα αλήθεια.

Σε ζωολογικό κήπο της Αγγλίας, ένα εμού (δηλ. ένα μεγαλόσωμο πτηνό που μοιάζει με στρουθοκάμηλο), μια χήνα και μια κατσίκα που γεννήθηκαν περίπου την ίδια περίοδο έχουν γίνει αχώριστοι φίλοι, και, παρά το γεγονός ότι, τουλάχιστον το εμού θα φυλασσόταν κανονικά σε άλλο χώρο του κήπου, οι αρμόδιοι τα έχουν αφήσει να μεγαλώνουν παρέα, αφού το κάνουν αρμονικά και με κέφι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

2 ημέρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

3 ημέρες ago