Categories: ΔΙΕΘΝΗ

Υιοθετημένη ανακαλύπτει μετά από 60 χρόνια ότι ο βιολογικός πατέρας της καταζητείται από το FBI για φόνους

Μια 63χρονη Αμερικανίδα, η οποία γνώριζε πως είναι υιοθετημένη, αποφάσισε μετά από χρόνια να ψάξει τους βιολογικούς της γονείς και τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν μάλλον αναπάντεχα.

Η Κάθι Γκίλκριστ, όπως ονομάζεται η γυναίκα, είχε κάνει τεστ DNA το 2017, σημειώνοντας στην αίτηση πως ήταν υιοθετημένη και θα επιθυμούσε να βρει τους πιθανούς εναπομείναντες βιολογικούς συγγενείς της.

Η πρώτη συγγενής που μπόρεσε να εντοπίσει ήταν μια τρίτη της ξαδέρφη, η Σούζαν Γκίλμορ.

Οι δυο γυναίκες ήρθαν σε επαφή και ενθουσιάστηκαν με τα κοινά που είχαν: Και οι δύο είχαν σπουδάσει Αγγλική φιλολογία και ασκούσαν το επάγγελμα της δασκάλας.

Η Γκίλμορ μάλιστα προσεφέρθη να βοηθήσει την Γκίλκριστ στην έρευνά της και κατάφερε να την φέρει σε επαφή με τη βιολογική της μητέρα, που την είχε προσφέρει για υιοθεσία το 1957.

Όσον αφορούσε τον βιολογικό πατέρα της Γκίλκριστ, η έρευνα αποδείχτηκε πιο δύσκολη.

Μετά από καιρό, ωστόσο, δόθηκε λύση στο μυστήριο- Μια λύση που η Γκίλκριστ δεν θα μπορούσε εύκολα να έχει φανταστεί.

Ο βιολογικός της πατέρας, ονόματι Ουίλιαμ Μπράντφορντ Μπίσοπ Τζούνιορ, καταζητείται από το 1970, ενώ από το 2014 εντάχθηκε στην λίστα με τους πλέον καταζητούμενους από το FBI εγκληματίες.

Όντας πρώην διπλωμάτης, ο Μπίσοπ κατέστη καταζητούμενος καθώς φέρεται να ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την τότε 68χρονη μητέρα του, την 37χρονη τότε σύζυγό του και τα 3 τους παιδιά, ηλικίας 5, 10 και 14 ετών, την 1η Μαρτίου του 1976.

Στην συνέχεια ο άνδρας φέρεται πως είχε μεταφέρει τα πτώματα των θυμάτων του από το Μέριλαντ των ΗΠΑ στη Βόρεια Καρολίνα.

«Έσκαψε μια τρύπα στο έδαφος, έναν ρηχό τάφο, έριξε μέσα τα σώματά τους και τους έβαλε φωτιά», έλεγε ένας πράκτορας του FBI, ο Τσαρλς Άνταμ, σε βίντεο που κυκλοφόρησε το 2014, όταν ο Μπίσοπ προστέθηκε στην λίστα της υπηρεσίας με τους πλέον καταζητούμενους.

Ο Μπίσοπ, τότε 39 ετών, κατηγορήθηκε για φόνο και στην συνέχεια για την παράνομη φυγή του από τις αρχές.

Η Γκίλκριστ αναφέρει πως, όταν η ξαδέρφη ανακάλυψε ποιος ήταν ο βιολογικός της πατέρας, της είχε αναφέρει αρχικά μονάχα το όνομά του.

«Τη ρώτησα αν είναι κάποιος διάσημος», θυμάται η Γκίλκριστ. «Μου είπε ναι, μου εξήγησε και ξεσπάσαμε σε γέλια. Στην οικογένεια που με υιοθέτησε μεγάλωσα με πολύ χιούμορ, οπότε σκέφτηκα, φυσικά και ο πατέρας μου θα ήταν ένας δολοφόνος!»

Αν και ο Μπίσοπ απέχει παρασάγγας από τους θετούς γονείς της Γκίλκριστ, η ίδια θεωρεί πως μπορεί να κληρονόμησε τη φιλοδοξία και την επιμονή της από αυτόν.

Σύμφωνα με το FBI, ο Μπίσοπ είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ με πτυχίο στις Αμερικανικές Σπουδές και έπειτα είχε κάνει μεταπτυχιακό στην Ιταλική Φιλολογία στο Κολέγιο Μίντλμπερι του Βερμόντ, προτού ξεκινήσει να εργάζεται ως διπλωμάτης του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον.

Την ημέρα που διέπραξε τους φόνους, ο Μπίσοπ φαίνεται πως είχε προηγουμένως αποτύχει να πάρει προαγωγή στο Υπουργείο όπου εργαζόταν.

Η Γκίλκριστ δε γνωρίζει εάν η βιολογική της μητέρα ήξερε για το παρελθόν του άντρα της.

Όσον αφορά την ίδια, χαίρεται για το γεγονός ότι έμαθε την αλήθεια για τον βιολογικό της πατέρα όταν πλέον είχε μεγαλώσει αρκετά.

Εάν ο Μπίσοπ ζει ακόμα, θα είναι σήμερα 84 ετών.

Η Γκίλκριστ πιστεύει ότι ο άνδρας ζει και διαφεύγει ακόμη της σύλληψης.

Σύμφωνα με το FBI, ο Μπίσοπ θα πρέπει να θεωρείται «οπλισμένος και εξαιρετικά επικίνδυνος, με αυτοκτονικές τάσεις».

Παρά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για το παρελθόν του πατέρα της, η Γκίλκριστ συνέχισε την έρευνα για τους συγγενείς της και μέχρι στιγμής έχει γνωρίσει πάνω από δώδεκα μέλη της βιολογικής της οικογένειας, μεταξύ των οποίων και πολλά ετεροθαλή αδέρφια, από την πλευρά της μητέρας της.

Η Γκίλκριστ κατέθεσε την συνολική της εμπειρία με όλες τις λεπτομέρειες σε ένα βιβλίο που συνέγραψε, με τίτλο «Είναι στα γονίδιά μου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Φόρος εισοδήματος: Άμεσες πληρωμές για τις επιστροφές φόρων

Συνολικά αλλάζει το «τοπίο» γύρω από τον φόρο εισοδήματος, με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Φορολογικής…

10 λεπτά ago

Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο | Δημήτρης Πτωχός: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του τουρισμού»

Το πανέμορφο Ναύπλιο φιλοξενεί για 9η φορά τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο,…

56 λεπτά ago

Σαν σήμερα 29 Απριλίου

1429: Κατά τον εκατονταετή πόλεμο, η 17χρονη Ιωάννα της Λορένης ή Ζαν ντ’ Αρκ, απελευθερώνει…

1 ώρα ago

Το Εορτολόγιο της Μεγάλης Δευτέρας 29 Απριλίου 2024. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα:

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Άγιος Ιωσήφ ο Πάγκαλος. Οι Άγιοι Ιάσονας και Σωσίπατρος οι…

1 ώρα ago

Πρόγνωση καιρού για την Μεγάλη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, τη βόρεια Κρήτη και τις μεσημβρινές και…

2 ώρες ago

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

10 ώρες ago