Categories: ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τεξανοί κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έριξε «τεχνητό χιόνι» για να τους σαμποτάρει

Δεκάδες πολίτες του Τέξας, που επλήγη από σφοδρή χιονόπτωση την περασμένη εβδομάδα, προσχώρησαν σε θεωρία συνωμοσίας, που θέλει το χιόνι να είναι κατασκευασμένο από την κυβέρνηση.

Ο στόχος της πλεκτάνης δεν είναι άλλος- σύμφωνα με τους υποστηρικτές της- από το να «βυθιστεί το Τέξας στο απόλυτο χάος».

Η ελίτ το επιθυμεί αυτό, σύμφωνα με τον διακεκριμένο συνωμοσιολόγο Σκοτ Μπιντλ, γιατί το Τέξας, το οποίο κατά καιρούς έχει εκφράσει την πρόθεση αποχώρησής του από την Ομοσπονδία των ΗΠΑ, έχει αρχίσει να αυτονομείται επικίνδυνα.

«Η δήλωση του Τζο Μπάιντεν περί «σκοτεινού χειμώνα» δεν ήταν τυχαία, αλλά μια ένδειξη για το τι έρχεται», λέει ο Μπιντλ σε βίντεό του στο Facebook.

«Το Τέξας αποτελεί την μοναδική Πολιτεία που κατέχει το δικό της, ανεξάρτητο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Δεχόμαστε πόλεμο. Η κατασκευασμένη χιονοθύελλα έπληξε το δίκτυό μας και προκάλεσε μπλακ άουτ σε εκατομμύρια σπίτια. Σας φαίνεται δύσκολο να το πιστέψετε; Πιστέψτε το…»

Σε άλλα βίντεο που αναρτήθηκαν σε πλατφόρμες όπως το Twitter, το Facebook και το TikTok, αρκετοί ακόμα φιλαλήθεις πολίτες δοκιμάζουν να λιώσουν το χιόνι, το οποίο δεν λιώνει απευθείας, αποδεικνύοντας περίτρανα, σύμφωνα με τους ίδιους, ότι πρόκειται για τεχνητό κατασκεύασμα.

«Απευθύνομαι στην κυβέρνηση και στον Μπιλ Γκέιτς», λέει μια γυναίκα, η οποία επιχειρεί στο TikTok να λιώσει μια μεγάλη χιονόμπαλα με έναν κοινό αναπτήρα. «Μπιλ Γκέιτς, σε ευχαριστούμε που προσπαθείς να μας πείσεις ότι αυτό το πράγμα είναι χιόνι».

«Βλέπετε ότι δεν λιώνει, πάει να καεί. Το χιόνι όμως δεν καίγεται! Το γ….ένο χιόνι, λιώνει. Αν βάλω αυτή την μ…κία στα μικροκύματα, θα αρχίσει να πετάει σπίθες, γιατί έχει μέταλλο μέσα της», προσθέτει η θορυβημένη πολίτης.

Σε ένα άλλο κλιπάκι, μια κοπέλα μαζεύει μεγάλη ποσότητα χιονιού και την τοποθετεί πάνω από ένα κερί, παρατηρώντας και αυτή ότι το χιόνι μαυρίζει αντί να λιώνει.

Γενικότερα, είναι δεκάδες τα σχετικά βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτω από λεζάντες όπως: «Θέλουμε κάποιες εξηγήσεις…» και «Εσείς παίξατε ή όχι ακόμα με το χιόνι της κυβέρνησης;»

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιες θεωρίες κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, αφού το 2014 μια παρόμοια θεωρία είχε αναπτυχθεί με την αφορμή μιας χιονοθύελλας στην Τζόρτζια, με τους κατοίκους της να διεξάγουν αντίστοιχα πειράματα με αναπτήρες και κεριά.

Τότε, ο επιστήμονας Φιλ Πλέιτ είχε σπεύσει να αμφισβητήσει την μεθοδολογία των κατοίκων και την εγκυρότητα των συμπερασμάτων τους σε άρθρο του, όπου εξηγούσε ότι όταν ξεκινά να λιώνει το χιόνι, το νερό απορροφάται από το υπόλοιπο του χιονιού πριν αρχίσει να στάζει.

«Το θέμα είναι ότι δεν αφήνουν το χιόνι να ζεσταθεί και να λιώσει ολοκληρωτικά, πριν βγάλουν τα συμπεράσματά τους», παρατηρούσε ο Πλέιτ.

Όσον αφορά το «μαύρισμα» του χιονιού, ο επιστήμονας είχε και πάλι έτοιμη μια εξήγηση: Η καύση του βουτανίου που περιέχεται στους αναπτήρες και είναι πλούσιο σε άνθρακα απελευθερώνει τα μόριά του στον αέρα, τα οποία αλληλεπιδρούν με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας, σπάζοντας σε μικρότερες μονάδες, τα άτομα.

Ορισμένα από τα άτομα του άνθρακα «παγιδεύονται» στο χιόνι, προσδίδοντάς του το διαβόητο μαύρο χρώμα.

Επομένως- και προς μεγάλη ίσως απογοήτευση των οικιακών επιστημόνων- η…μαυρίλα του χιονιού δεν οφείλεται σε κάποια περίπλοκη φόρμουλα που μηχανεύτηκε η κυβέρνηση με τον Μπιλ Γκέιτς, αλλά στο υγρό των αναπτήρων τους.

ΠΗΓΗ: INDEPENDENT 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

1 ημέρα ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago