Categories: ΔΙΕΘΝΗ

Χάος στις ΗΠΑ λόγω της κακοκαιρίας: Τουλάχιστον 21 οι νεκροί

Η κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ  μετρά ήδη 21 επιβεβαιωμένους νεκρούς και προκαλεί πρωτοφανή προβλήματα στους κατοίκους των νότιων Πολιτειών όπως το Τέξας.

Αυτή τη στιγμή, πάνω από το 73% των ΗΠΑ είναι καλυμμένο με χιόνι.

Στο Τέξας, όπου η θερμοκρασία άγγιξε, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, τους 0 βαθμούς Κελσίου, πάνω από 4,3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης, σε ορισμένες περιπτώσεις για 31 ολόκληρες ώρες.

Μόνο την Κυριακή, αναφέρθηκαν 120 τροχαία ατυχήματα στην μεγαλύτερη πόλη του Τέξας, το Χιούστον, με κάποια να καταλήγουν σε δυστυχήματα.

Στην ίδια πόλη, η διακοπή ρεύματος σε ιατρική δομή, όπου φυλάσσονταν 8.000 δόσεις του εμβολίου του κορωνοϊού, κατέστησε αναγκαία την μεταφορά των εμβολίων αλλού, προκειμένου να μην καταστραφούν.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν, επίσης, και στις ανεμογεννήτριες της Πολιτείας, οι οποίες είναι υπεύθυνες για το 50% της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουν οι κάτοικοι.

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του Τέξας αντιμετωπίζουν και αυτές μεγάλα προβλήματα, λόγω της διακοπής νερού που τις αφήνει χωρίς εφόδια.

Τόσο στο Τέξας, όσο και σε άλλες πολιτείες του αμερικανικού Νότου, όπως το Τενεσί, το Κεντάκι και η Λουιζιάνα, προκλήθηκαν θάνατοι εξαιτίας της κακοκαιρίας με πολλαπλούς τρόπους: μια τετραμελής οικογένεια έχασε τη ζωή της λόγω πυρκαγιάς που προκλήθηκε όταν προσπάθησε να ανάψει το τζάκι της, ενώ πολλοί άλλοι ιδιώτες πέθαναν εξαιτίας της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα που προκαλείται από σόμπες, τζάκια και άλλους αυτοσχέδιους τρόπους θέρμανσης.

Στη Βόρεια Καρολίνα, το ίδιο κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε τυφώνα, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους και άφησε 10 ακόμα με σοβαρούς τραυματισμούς.

Η κακοκαιρία έχει τέλος επεκταθεί από τις νότιες πολιτείες και στο Μεξικό, προκαλώντας επίσης πολυάριθμα προβλήματα: τουλάχιστον 12 πολιτείες έχουν υποστεί διακοπές ρεύματος και οι αγωγοί φυσικού αερίου που περνούν από τις ΗΠΑ στο Μεξικό έχουν παγώσει, αφήνοντας σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς καύσιμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

5 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

5 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

5 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

5 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

6 ώρες ago