Categories: ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός – Νέα Υόρκη: Πάνω από 7.000 καλεσμένοι σε γάμο χασιδιστών – Πρόστιμο 15.000 δολ.

Πρόστιμο 15.000 δολαρίων θα επιβληθεί σε μια συναγωγή, η οποία κατηγορείται ότι καταπάτησε τους υγειονομικούς κανόνες σε γάμο χασιδιστών στο Μπρούκλιν στον οποίο συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι χωρίς να φορούν προστατευτικές μάσκες, την ώρα που η Νέα Υόρκη αγωνίζεται να αναχαιτίσει την πανδημία του κορωνοϊού.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο από την εφημερίδα New York Post δείχνουν τους μετέχοντες να τραγουδούν και να χορεύουν στον γάμο, ο οποίος τελέστηκε στις 8 Νοεμβρίου. Την Τρίτη ο Δημοκρατικός δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο επιβεβαίωσε ότι ο δήμος θα επιβάλλει «πολύ βαρύ πρόστιμο» -15.000 δολαρίων- στη συναγωγή Γετέβ Λεβ της συνοικίας του Γουίλιαμσμπεργκ, όπως και ότι θα εκδώσει προειδοποίηση για κλείσιμο του κτιρίου.

«Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων» που παρευρέθηκαν στον γάμο, αλλά «αυτό για το οποίο είμαστε βέβαιοι είναι ότι υπήρχε υπερβολικός κόσμος», σημείωσε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Φαίνεται ότι έγινε μια πολύ σκόπιμη προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος, πράγμα το οποίο καθιστά ακόμη πιο απαράδεκτη την όλη κατάσταση», πρόσθεσε.

«Είναι απαράδεκτο να μπορούν να διοργανώσουν οι άνθρωποι μια τόσο μεγάλη εκδήλωση την ώρα που γνωρίζουμε ότι έτσι ευνοούν τη μετάδοση του ιού», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της Νέας Υόρκης.

Την Κυριακή ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είχε επίσης ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας γι’αυτήν την συνάθροιση που διοργανώθηκε «περιφρονώντας κατάφωρα» τον νόμο.

Οι αρχές φαίνεται ωστόσο ότι θέλησαν να αποφύγουν να κατηγορήσουν την κοινότητα αυτή.

Η πανδημία της COVID-19 τροφοδοτεί έντονες εντάσεις μεταξύ του Δημοκρατικού δημάρχου της Νέας Υόρκης και της κοινότητας αυτής, η οποία κατηγορείται ότι δεν σέβεται τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού και η οποία αριθμεί πολλούς υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εντάσεις ήταν έντονες τον Οκτώβριο, όταν σε πολλές συνοικίες του Μπρούκλιν με μεγάλο πληθυσμό της εβραϊκής αυτής κοινότητας καταγραφόταν μια έντονη εξέλιξη της επιδημίας.

Ο κυβερνήτης είχε επιβάλλει περιορισμούς, μεταξύ των οποίων όριο 10 ατόμων στους χώρους λατρείας και το κλείσιμο των μη απαραίτητων εμπορικών καταστημάτων, προκαλώντας διαμαρτυρίες, ορισμένες φορές βίαιες, και κατηγορίες για αντισημιτισμό από την πλευρά της κοινότητας αυτής.

Έκτοτε οι αρχές έχουν πολλαπλασιάσει τις προληπτικές δράσεις στις συνοικίες αυτές και το ποσοστό των θετικών τεστ δείχνει να έχει επανέλθει συνολικά στον μέσο όρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στοHlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

13 ώρες ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

14 ώρες ago

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους – Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τροχαία…

16 ώρες ago

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία: Διεθνής υποχρέωση η προστασία της Μονής της Χώρας – Φορείς και ΕΕ να εξαντλήσουν κάθε σύννομη προσπάθεια

Ως διεθνή υποχρέωση χαρακτηρίζει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία την ανάγκη να διατηρηθεί αλώβητο το λαμπρότερο…

16 ώρες ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

17 ώρες ago

Κόρινθος: Συνελήφθησαν 3 άτομα για αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των…

17 ώρες ago