ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικές εκλογές: Κακά μαντάτα για τον Τραμπ από το Ουισκόνσιν [live ο διαδραστικός χάρτης με τα αποτελέσματα]

Την ώρα που όλα έδειχναν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ οδεύει για μια δεύτερη συνεχόμενη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ, ανατρέποντας εκ νέου τα προγνωστικά, όπως είχε κάνει το 2016, έπεσε ο ίδιος θύμα… ανατροπής. Ο Δημοκρατικός ανθυποψήφιός του, Τζο Μπάιντεν, κατάφερε να επικρατήσει στο Ουισκόνσιν, μία από τις κρίσιμες πολιτείες για την έκβαση των προεδρικών εκλογών.

Μετά τη νίκη του σε Ουισκόνσιν, στον Μπάιντεν αρκεί μια νίκη στο Μίσιγκαν και στη Νεβάδα, προκειμένου να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές. Και αυτό γιατί σε Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), Τζόρτζια (16) και Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), τα προγνωστικά και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της κάλπης δείχνουν επικράτηση Τραμπ.

Στο Ουισκόνσιν, με το σύνολο των ψήφων καταμετρημένων, ο Μπάιντεν συγκέντρωσε 1,630,396 ψήφους και ποσοστό 49.57% και ο Τραμπ 1,609,879 ψήφους και ποσοστό 48.95%. Πρόκειται δηλαδή για μία διαφορά περίπου 20.000 ψήφων.

Στο Μίσιγκαν, με μόλις 5% των ψήφων να υπολείπεται να καταμετρηθεί, ο Τζο Μπάιντεν προσπέρασε τον Τραμπ και προηγείται με 49,39% έναντι 49,08% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του -ήτοι, προβάδισμα περίπου 17.000 ψήφων στο 95%.

Με τους 10 εκλέκτορες του Ουισκόνσιν, ο Μπάιντεν προηγείται με 248 εκλέκτορες έναντι 214 του Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταγγέλλει νοθεία, ο Τζο Μπάιντεν θέλει να καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να δημιουργήσει αμφιβολίες σήμερα σχετικά με τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλές πολιτείες-κλειδιά, μετά τις χθεσινές προεδρικές εκλογές, κάνοντας λόγο για νοθεία χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη.

«Χθες το βράδυ, είχα ένα καλό προβάδισμα σε πολλές πολιτείες-κλειδιά», έγραψε σε tweet.

«Κατόπιν, μία προς μία, άρχισαν να εξαφανίζονται με μαγικό τρόπο με την εμφάνιση και την καταμέτρηση ψηφοδελτίων- έκπληξη».

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την καταμέτρηση ψηφοδελτίων από τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, που θα χρειαστούν ενδεχομένως πολλές ημέρες για να καταμετρηθούν σε ορισμένες πολιτείες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η καταμέτρηση των εν λόγω ψηφοδελτίων μείωσε το προβάδισμα του Τραμπ στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, δύο πολιτείες-κλειδιά από τις οποίες εξαρτάται το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ η καταμέτρηση αυτών των ψηφοδελτίων απειλεί να εξαλείψει το προβάδισμά του στην Πενσιλβάνια, τις επόμενες ημέρες.

Ο Τραμπ υπογράμμισε επίσης ότι οι δημοσκόποι έσφαλαν σε αυτές τις εκλογές με «ιστορικό» τρόπο.

Λίγο μετά, ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε μια «ασταμάτητη» μάχη «εωσότου καταμετρηθεί κάθε ψηφοδέλτιο», επίσης με ανάρτησή του στο Twitter.

Τα επιτελεία της προεκλογικής εκστρατείας των δύο ανδρών επιχείρησαν να πείσουν ότι οι υποψήφιοί τους θα κερδίσουν την αναμέτρηση, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνεντεύξεων που παραχώρησαν.

«Εάν καταμετρήσουμε όλες τις νόμιμες ψήφους, πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος θα κερδίσει», δήλωσε ο Μπιλ Στέπιεν, ο διευθυντής της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, Τζεν Ο΄ Μάλεϊ Ντίλον, επισήμανε πως ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται σε επαρκείς πολιτείες για να φθάσει τους 270 μεγάλους εκλέκτορες που χρειάζεται, προκειμένου να αναδειχθεί 46ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Είναι ένα βέβαιο συμπέρασμα», τόνισε.

Δείτε τον διαδραστικό χάρτη:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Τουρισμός: Οι αρχαιολογικοί χώροι κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων έναντι των Μουσείων – Πρωτιά για την Αρχαία Κόρινθο

Κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας έναντι των μουσείων σύμφωνα με…

22 λεπτά ago

Έκτακτο Γεγονός: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Φίτσο (video)

Άγνωστος πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά από τη συνεδρίαση της κυβέρνησης. Όπως…

3 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

5 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή κοινού ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου…

5 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Τετάρτη 15 Μαϊου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 15 Μαϊου 2024 στις 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων με 31 θέματα…

5 ώρες ago

Πυροσβεστική: 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Από Ω/18:00/13-05-2024 έως Ω/18:00/14-05-2024 εκδηλώθηκαν 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους…

5 ώρες ago