ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικές εκλογές: «Κερδίζουμε» ο Μπάιντεν, «πάνε να κλέψουν τη νίκη» ο Τραμπ

Σε κλίμα κλίμα πόλωσης φαίνεται ότι εξελίσσεται η καταμέτρηση των ψήφων στις αμερικανικές εκλογές με τους δύο μονομάχους, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, να στέλνουν μηνύματα υπομονής, καθυστέρησης αλλά και ενδεχόμενης νοθείας με κρίσιμο παράγοντα να αναδεικνύονται οι επιστολικές ψήφοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ο Μπάιντεν απευθυνόταν σε ψηφοφορους του στο Ντέλαγουερ και τους τόνιζε ότι θα πρέπει να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος προκειμένου να ανακηρυχθεί νικητής, ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter υποστήριζε ότι «προσπαθούν να κλέψουν τη νίκη».

Ο εκλογικός χάρτης για την ώρα δείχνει προβάδισμα στους εκλέκτορες για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών αν και τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ μειώνει τη διαφορά.

Τόσο ο Μπάιντεν, όμως, όσο και ο Τραμπ, αναφέρθηκαν ότι και οι δύο κερδίζουν.

Μπάιντεν: Είμαστε σε τροχιά για να κερδίσουμε

Πρώτος το μήνυμα νίκης στις αμερικανικές εκλογές επιχείρησε να στείλει το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι είμαστε σε τροχιά για να κερδίσουμε» είπε στους οπαδούς του σε συγκέντρωση στο Ντέλαγουερ ο Μπάιντεν.

«Το ξέραμε ότι αυτό θα εξελιχθεί έτσι. Μπορεί να πάμε μέχρι σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί» ειπε ο Μπάιντεν για την διαδικασία ανακοίνωσης των οριστικών αποτελεσμάτων.

Τόνισε, δε, ότι η χώρα θα πρέπει να περιμένει μέχρι να καταμετρηθεί ακόμα και η τελευταία ψήφος προκειμένου να ανακοινωθεί ο νικητής των εκλογών.

«Ξέρουμε οτι κάθε ψηφοδέλτιο μετράει, νιώθουμε καλά για το πού βρισκόμαστε. Είμαστε σίγουροι για την Αριζόνα, νιώθουμε αυτοπεποίθηση για την Τζόρτζια, νιώθουμε πολύ καλά για το Ουισκόνσι και το Μίσιγκαν. Θα πάρει πολύ χρόνο αλλά στο τέλος θα την κερδίσουμε την Πενσιλβάνια. Μέχρι να μετρηθούν οι ψήφοι στην Φιλαδέλφεια μπορεί να πάμε μέχρι αύριο το πρωί» πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Κλείνοντας τη σύντομη τοποθέτησή του ο Μπάιντεν είπε «θα ήθελα να σας ευχαριστήσω τον καθένα που ψήφισε. Είμαι ευγνώμων για όσους βοήθησαν να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Τραμπ: Πάμε για μεγάλη νίκη αλλά προσπαθούν να κλέψουν!

Σχεδόν ταυτόχρονα με τις δηλώσεις Μπάιντεν ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιούσε για μία ακόμη φορά το Twitter για να πανηγυρίσει για τη «μεγάλη νίκη» του.

«Είμαστε μπροστά με ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ τις εκλογές. Δεν θα αφήσουμε ποτέ να το κάνουν. Δεν μπορούν να κατατεθούν ψήφοι αφού κλείσουν τα εκλογικά τμήματα», τόνισε με tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Λίγες στιγμές αργότερα, σε νεότερη ανάρτηση έγραψε «Μια μεγάλη νίκη» και πρόσθεσε πως θα προβεί σε δήλωσες αργότερα σήμερα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

5 ώρες ago

Ναύπλιο: Εγκαίνια του 9ου Mediterranean Yacht Show

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου τα εγκαίνια…

5 ώρες ago

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

6 ώρες ago

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

14 ώρες ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

14 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

16 ώρες ago