Categories: ΔΙΕΘΝΗ

Ταξίδι στο ψεύτικο Παρίσι της Κίνας

Το Παρίσι, γνωστό και ως η Πόλη του Φωτός  από τότε που εφοδιάστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828, είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας  και μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης.

Τα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας αλλά και μερικά από τα σημαντικότερα του κόσμου βρίσκονται στο Παρίσι ενώ έχει βρίθει μουσείων και εκθεσιακών χώρων που καλύπτουν πληθώρα θεμάτων και ιστορικών περιόδων. Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει η Κίνα με το Παρίσι και την Γαλλία;

Τα έργα στην πόλη άρχισαν το 2007 με μια ρέπλικα του Πύργου του Αϊφελ και ολοκλήρωσαν γρήγορα ένα μικρό Παρίσι. Το κινέζικο Παρίσι μπορεί να είναι ένα πιστό αντίγραφο του κανονικού, όμως, έχει μια τεράστια διαφορά: Τα σπίτια εκεί όλα άδεια. Οι τιμές είναι απαγορευτικές και έτσι το «μικρό Παρίσι» δεν είναι τίποτα άλλο από ακόμα μια ερημική πόλη στις αχανείς εκτάσεις της Κίνας.

Η πόλη 

Η έκταση 164 στρεμμάτων, που ονομάζεται «Παρίσι της Ανατολής», έχει σχεδιαστεί για να στεγάσει 10.000 άτομα σε γαλλικά κτήρια νεοκλασικού στιλ. Διαθέτει βουλεβάρτα, πλατείες, συντριβάνια, κτήρια, όλα σε παριζιάνικο μοτίβο. Δεν παρέλειψαν οι φιλόδοξοι εμπνευστές της να κατασκευάσουν ακόμα και τον ίδιο τον Πύργο του Άιφελ, σε κάπως μικρότερη κλίμακα! Ο Πύργος του Tianducheng Eiffel είναι περίπου το ένα τρίτο του αρχικού ορόσημου ύψους 324 μέτρων.

Η γαλλική πρωτεύουσα δεν είναι σε καμία περίπτωση η μόνη πόλη που έχει έναν «Κινέζο ξάδελφο». Στη Σαγκάη για παράδειγμα που είναι μόλις δύο ώρες απόσταση από την Tianducheng με το αυτοκίνητο, υπάρχει μια αγγλική πόλη, μια γερμανική πόλη, μια ιταλική πόλη και μια ολλανδική πόλη.

Επιπλέον, μια νέα συνοικία, εμπνευσμένη από την παλιά πόλη του Αννόβερου στη Γερμανία, έχει χτιστεί στην πόλη Changde στην επαρχία Χουνάν.

Παρά τις όποιες ιδιομορφίες αυτών των πόλεων όμως αλλά και την εξέλιξη που φαίνεται πως έχει κατασκευαστική δομή πολλές από αυτές τις πόλεις  αργότερα έγιναν «πόλεις φάντασμα» – ένα σημάδι της φούσκας των ακινήτων της Κίνας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

2 ώρες ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

3 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

5 ώρες ago

Πυροβολισμοί με νεκρό στο Μαρούσι: Πώς έγινε η συμπλοκή

Φονικός διαπληκτισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι, με…

5 ώρες ago

Κόρινθος: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη, χθες (26.4.2024) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, 17χρονος ημεδαπός,…

6 ώρες ago

Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Eisenhower

Στη Σούδα κατέπλευσε νωρίς το πρωί το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “USS Dwight D. Eisenhower”. Το…

6 ώρες ago