ΔΙΕΘΝΗ

Η πριγκίπισσα Λεονόρ έσπασε το πρωτόκολλο- Πώς έδειξε στην ορκομωσία της ότι δεν θα είναι μία βασίλισσα σαν τις άλλες

Την Τρίτη 31/10, το Κογκρέσο των Αντιπροσώπων χαιρέτισε την ορκωμοσία της Πριγκίπισσας Λεονόρ ντε Μπορμπόν στο Σύνταγμα της Ισπανίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα με τα 18α γενέθλιά της, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να γίνει βασίλισσα και αρχηγός του κράτους.

Για μια από τις πιο σημαντικές μέρες της ζωής της, η πριγκίπισσα Λεονόρ επέλεξε ένα απλό λευκό tailor-made κοστούμι από το Serna, ένα από τα παλαιότερα ραφτάδικα στην Ισπανία.

Στο πέτο του σακακιού της φόρεσε το Χρυσόμαλλο Δέρας, το υψηλότερο παράσημο που απονέμεται από το Στέμμα.

H πριγκίπισσα Λεονόρ συνδύασε το λευκό κοστούμι της με ένα ζευγάρι άνετες εκρού δερμάτινες γόβες από την ισπανική μάρκα Lodi.

Όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος της El País Χεσούς Ροντρίγκες, “τόσο στην ορκωμοσία του Χουάν Κάρλος Α’ το 1975, όσο και στην ορκωμοσία του πατέρα της Φελίπε ντε Μπορμπόν , ο ενδυματολογικός κώδικας για τους άνδρες ήταν επίσημο κοστούμι και για τις γυναίκες μακρύ φόρεμα”.

Λίγα λόγια για τη μέλλουσα βασίλισσα

Οι τίτλοι της Λεονόρ
Η Λεονόρ κρατά επίσης τους ιστορικούς τίτλους της Πριγκίπισσας της Χερόνας, της Πριγκίπισσας της Βιάνας, της Δούκισσας του Μοντμπλάνκ, της Κοντέσας της Σερβέρας και της Λαίδης του Μπαλαγέρ.

Είναι γλωσσομαθής
Η ίδια μιλάει άπταιστα ισπανικά, αγγλικά, καταλανικά και μανδαρινικά. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στη Γενική Στρατιωτική Ακαδημία στη Σαραγόσα δεν θα λάβει τον μισθό που λαμβάνουν συνήθως οι δόκιμοι, Η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες ανέφερε στο CNN: «Αυτό δείχνει ότι θα έχουμε, όταν έρθει η ώρα, έναν ανώτατο διοικητή που θα είναι γυναίκα. Και τα τελευταία χρόνια καταβάλλουμε μια πολύ σημαντική προσπάθεια για την ενσωμάτωση των γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις».

Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, το ενδιαφέρον για τη χαμηλών τόνων όμορφη πριγκίπισσα γίνεται όλο και πιο έντονο, ενώ ήδη γίνεται λόγος για «Λεονορμανία», όπως αναφέρει το BBC. Πριν από λίγους μήνες, υπήρχαν φήμες ότι έβγαινε με τον 19χρονο ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Pablo Martín Páez Gavira, οι οποίες αποδείχθηκαν ψευδείς.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

17 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

17 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

18 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

18 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

19 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

19 ώρες ago