ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Σούνακ απαγορεύει τα μπουλντόγκ μετά από «μπαράζ» επιθέσεων σε ανθρώπους

Τα μεγάλα Αμερικάνικα μπουλντόγκ, γνωστά ως «μπουλντόγκ XL», πρόκειται σύντομα να απαγορευτούν στη Βρετανία, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρίσι Σούνακ.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από μια πρόσφατη επίθεση σκύλου, που άφησε ένα 11χρονο κορίτσι με σοβαρά τραύματα.

Η Άνα Πάουν υπέστη τραύματα στον ώμο και το χέρι, μετά την την επίθεση ενός σκυλιού που ήταν διαστάυρωση XL μπουλντόγκ και μπουλ τεριέ Staffordshire, στο Μπόρντεσλι Γκριν του Μπέρμιγχαμ, το περασμένο Σάββατο (9/9).

Άλλοι δύο άνδρες τραυματίστηκαν επίσης κατά την επίθεση, αφού ο σκύλος ξέφυγε από το κολάρο του δύο φορές.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας των West Midlands δήλωσε: «Ένας 60χρονος άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος ότι κατείχε έναν σκύλο επικίνδυνα εκτός ελέγχου. Έχει αποφυλακιστεί με όρους ενώ συνεχίζονται οι έρευνες».

Και νωρίτερα σήμερα (15/9) η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του West Midlands επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας δέχθηκε θανάσιμα επίθεση από δύο σκυλιά στο Staffordshire.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στην Main Street στο Stonnall , λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης (14/9), αφού ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων επιβεβαίωσε αργότερα ότι ο άνδρας δεν επέζησε από την άγρια ​​επίθεση.

Ένας εκπρόσωπος είπε το πρωί της Παρασκευής: «Κατά την άφιξή μας βρήκαμε έναν άνδρα που είχε υποστεί πολλαπλούς, απειλητικούς για τη ζωή του τραυματισμούς και ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Το προσωπικό του ασθενοφόρου του παρείχε προηγμένη υποστήριξη ζωής και προηγμένη φροντίδα τραυματισμού στο σημείο.

Η θεραπεία συνεχίστηκε καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο Queen Elizabeth, όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο ξηράς για περαιτέρω θεραπεία.

Δυστυχώς, μετά την άφιξη στο νοσοκομείο, παρά τις καλύτερες προσπάθειες, κατέστη σαφές ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα περισσότερο για να σωθεί και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του».

Ο Ρίσι Σούνακ είπε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Το αμερικανικό σκυλί  μπουλντόγκ XL είναι κίνδυνος για τις κοινότητές μας, ιδιαίτερα τα παιδιά μας.

Μοιράζομαι τη φρίκη του έθνους για τα πρόσφατα βίντεο που έχουμε δει όλοι.

Χθες είδαμε άλλη μια ύποπτη επίθεση με σκύλο μπουλντόγκ, η οποία οδήγησε τραγικά σε ένα θάνατο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται απλώς για μια χούφτα κακομαθημένα σκυλιά. Παρατηρούμε ένα μοτίβο συμπεριφοράς που δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ενώ οι ιδιοκτήτες έχουν ήδη την ευθύνη να κρατούν τα σκυλιά τους υπό έλεγχο, θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι επεξεργαζόμαστε επειγόντως τρόπους για να σταματήσουμε αυτές τις επιθέσεις και να προστατεύσουμε το κοινό.

Σήμερα ανέθεσα στους υπουργούς να συγκεντρώσουν την αστυνομία και τους εμπειρογνώμονες για να καθορίσουν πρώτα τη ράτσα του σκύλου πίσω από αυτές τις επιθέσεις, με σκοπό στη συνέχεια να τεθεί εκτός νόμου.

Δεν είναι προς το παρόν μια ράτσα που ορίζεται από το νόμο, επομένως αυτό το ζωτικής σημασίας πρώτο βήμα πρέπει να γίνει γρήγορα.

Στη συνέχεια θα απαγορεύσουμε τη ράτσα βάσει του νόμου περί επικίνδυνων σκύλων και νέοι νόμοι θα τεθούν σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτά τα σκυλιά είναι επικίνδυνα. Θέλω να διαβεβαιώσω το κοινό ότι θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς».

 

hlektragr

Recent Posts

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

19 ώρες ago

Λουτράκι: Απόπειρα βιασμού 17χρονης από 30χρονο – Την άρπαξε από τα μαλλιά

Μάχη για να ξεφύγει από τα χέρια του επίδοξου βιαστή της έδωσε μία 17χρονη στο…

20 ώρες ago

Κόρινθος: Τον πιάσανε να κλέβει μπαταρίες

Συνελήφθη την Τρίτη 7 Μαΐου το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου,…

20 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας – Πρόσκληση σε εκδήλωση

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

20 ώρες ago

Παρουσίαση χορών παραδοσιακών χορών της Λαμπρής διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου

Κυριακή 12 Μαΐου 2024 (Κυριακή του Θωμά) Ι.Ν Παναγίας Γιάτρισσας, Λουτράκι

20 ώρες ago

Συνδιοργανώτρια του Διεθνούς νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνδιοργανώτρια του Διεθνούς νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου με τίτλο «Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση…

20 ώρες ago