ΔΙΕΘΝΗ

Αναβρασμός στη Ρωσία: Ο Πούτιν διατάζει τις μυστικές υπηρεσίες να είναι σε ετοιμότητα – Φοβάται για νέα ανταρσία στον στρατό

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φοβάται ότι θα αντιμετωπίσει μια νέα ένοπλη εξέγερση, μετά το θάνατο του πολέμαρχου Γεβγκένι Πριγκόζιν στο αεροπορικό δυστύχημα της περασμένης εβδομάδας.

 

Ο Πούτιν «πιστεύει ότι μετά την εκκαθάριση του Πριγκόζιν στη Ρωσία, υπάρχει κίνδυνος νέας στρατιωτικής εξέγερσης», σύμφωνα με τους The Moscow Times, επικαλούμενοι πηγές κοντά στο Κρεμλίνο.

Υπάρχει ανησυχία ότι οι σκληροπυρηνικοί της ομάδας Wagner κατηγορούν τον Πούτιν άμεσα για τον θάνατο του Πριγκόζιν και επιδιώκουν αντίποινα, αναφέρει το μέσο.

Ως εκ τούτου, ο Ρώσος ηγέτης «διέταξε τις μυστικές υπηρεσίες να προετοιμαστούν για την απειλή μιας νέας στρατιωτικής εξέγερσης».

Το Κρεμλίνο φέρεται επίσης να διέταξε η κηδεία του Πριγκόζιν και των συνεργατών του που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα της περασμένης εβδομάδας, να μην γίνουν ένα σημαντικό δημόσιο γεγονός, σύμφωνα με αρκετές αναφορές.

Υπήρχαν ενδείξεις για μια επιχείρηση μαζικής ασφάλειας που τέθηκε σε εφαρμογή στο νεκροταφείο Σεραφίμοφσκι στην Αγία Πετρούπολη, όπου φέρεται να ξεκινούσαν σήμερα (29/8) οι χαμηλών τόνων κηδείες τουλάχιστον ορισμένων προσωπικοτήτων της ομάδας Wagner.

Ο Πούτιν τρομοκρατήθηκε από την προηγούμενη ανταρσία του Πριγκόζιν και οι υπηρεσίες πληροφοριών του έλαβαν εντολή να σταματήσουν κάθε νέο «συλλαλητήριο» από μαχητές της Wagner που θα μπορούσε να μετατραπεί σε μία νέα πορεία προς τη Μόσχα.

«Τα τανκς που πλησίαζαν την Μόσχα άφησαν μία ανεξίτηλη εντύπωση στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κυβερνά για περισσότερες από δύο δεκαετίες», ανέφεραν οι Moscow Times.

«Ο Πριγκόζιν όχι μόνο αψήφησε τη διοίκηση του στρατού, αλλά και παρήκουσε μια προσωπική εντολή του προέδρου και ως εκ τούτου θεωρήθηκε απειλή για το καθεστώς», είπαν τέσσερις πηγές που μίλησαν στο μέσο.

Ο Πούτιν θέλει τώρα να δει τον μισθοφορικό στρατό της Wagner να διαλύεται, παρόλο που ήταν δική του εφεύρεση, τοποθετώντας ως επικεφαλής τον άλλοτε πιστό του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Στο μέλλον όλα τα μέλη ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών όπως η Wagner πρέπει να δηλώσουν πίστη στο ρωσικό κράτος – και στον Πούτιν.

«Πολλά μέλη της Wagner πιστεύουν ότι οι αρχές μπορεί να βρίσκονται πίσω από το θάνατο του Πριγκόζιν», δήλωσε ο Όλεγκ Ιγκνάτοφ, αναλυτής της International Crisis Group.

«Και οι αρχές δεν μπορούν να αγνοήσουν τέτοιους κινδύνους».

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : U15 European Championship 11-18 Μαΐου 2024

Από τις 15 έως τις 18 Μαΐου 2024 στο 𝐔𝟏𝟓 𝐄𝐔𝐑𝐎𝐏𝐄𝐀𝐍 𝐂𝐇𝐀𝐌𝐏𝐈𝐎𝐍𝐒𝐇𝐈𝐏 𝟐𝟎𝟐𝟒 (GR/FS/WW) πάνω…

25 λεπτά ago

Κορινθία: Έπεσαν οι υπογραφές για το έργο της αποχέτευσης των ακαθάρτων του ανατολικού μετώπου

  Τρεις διαδοχικές συμβάσεις για την έναρξη του μεγάλου έργου της αποχέτευσης των ακαθάρτων του ανατολικού…

1 ώρα ago

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγουν οι παλιές – Πόσο κοστίζουν οι καινούριες

Υποχρεωμένοι να βγάλουμε νέες ταυτότητες είμαστε όλοι οι Έλληνες, με την διαδικασία να έχει ήδη…

2 ώρες ago

Κηφισιά: Αναζητούνται ο οδηγός και η συνοδός που ξέχασαν παιδί στο σχολικό επί ώρες

Αναζητούνται ο οδηγός και η συνοδός που ξέχασαν παιδί στο σχολικό λεωφορείο επί ώρες, τη…

2 ώρες ago

Έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης και αφρικανική σκόνη από την Πέμπτη- Πού θα δούμε 30άρια

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη (16/5), η οποία θα συνοδευτεί και από…

2 ώρες ago

Οικογενειακό θρίλερ στο Ίλιον

Αναζητούνται τα τέσσερα παιδιά που άρπαξε η ίδια τους η μητέρα από χώρο παιδικής προστασίας…

2 ώρες ago