ΔΙΕΘΝΗ

Τελευταίο κεφάλαιο για τον Ντένζελ Ουάσιγκτον

Την τελευταία δεκαετία, ο σκηνοθέτης Αντουάν Φουκουά και ο Ντένζελ Ουάσιγκτον συμπορεύθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Αφού συνεργάστηκαν στην ταινία «Ημέρα εκπαίδευσης» το 2001, όπου ο Ουάσιγκτον κατέκτησε το Οσκαρ Α’ Ανδρικής Ερμηνείας, συνεργάστηκαν ξανά το 2014 για το «The Equalizer» μετατρέποντας την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά σε μια ξεχωριστή ταινία εκδίκησης.

Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον άκουγε στο όνομα Ρόμπερτ ΜακΚολ και ήταν ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός πρώην πράκτορας που άφηνε έναν σωρό από πτώματα στο πέρασμά του. Το 2018 ακολούθησε το «The Equalizer 2» και φέτος οι δύο συνεργάτες επιστρέφουν για ένα τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο, το «The Equalizer 3», που κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 31 Αυγούστου. Σε αυτό το κεφάλαιο ο Ρόμπερτ ΜακΚολ προσπαθεί να ζήσει μια «φυσιολογική» ζωή στη Νότια Ιταλία. Ασφαλώς και η πρόθεσή του ακυρώνεται από την Ιταλική Μαφία.Κλείνει ο κύκλος

Και αυτή θα είναι, πιθανότατα, η τελευταία φορά που θα δούμε τον σπουδαίο ηθοποιό να υποδύεται τον Ρόμπερτ ΜακΚολ. Η ιστορία του ήρωα κλείνει εδώ έναν κύκλο, ενώ ο Ουάσιγκτον έφτασε αισίως τα 68 του χρόνια… «Δεν θέλω να πω ότι βρήκε την ευτυχία και δεν θέλω να κάνω spoiler, αλλά ο ΜακΚολ συναντά στη ζωή του κάποιο ξεχωριστό πρόσωπο, ζει σε μια όμορφη πόλη στη Νότια Ιταλία και φαίνεται να περνάει ήρεμες και ευτυχισμένες στιγμές», έλεγε σε συνέντευξή του πριν από λίγο καιρό στο «Empire» ο Ντένζελ Ουάσιγκτον. «Και αυτό φαίνεται να είναι ένα καλό σημείο για να ολοκληρωθεί μια ιστορία. Οταν ξεκινήσαμε, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι τελικά θα γυρίζαμε τρεις ταινίες με τον συγκεκριμένο ήρωα. Τότε δεν μπορούσα να ξέρω πώς θα τελείωνε αυτή η διαδρομή».

Ο σκηνοθέτης Αντουάν Φουκουά επιβεβαιώνει και αυτός ότι οι περιπέτειες του Ρόμπερτ ΜακΚολ έφτασαν στο τέλος τους. «Ο Ρόμπερτ ΜακΚολ πρέπει κάποια στιγμή να κρύψει τα όπλα του και να αποσυρθεί. Πρέπει κάποια στιγμή κάποιος άλλος να πάρει τη σκυτάλη και να αποδώσει δικαιοσύνη όπως έκανε εκείνος. Τώρα, ο Ρόμπερτ ΜακΚολ βρίσκεται σε ένα ξένο έδαφος, που προσπαθεί να το κάνει σπίτι του. Προσπαθεί να βρει τη θέση του στον κόσμο. Αυτό είναι πραγματικά το πιο σπουδαίο από όλα όσα έχει κάνει», υπογραμμίζει ο Αντουάν Φουκουά.

Μέχρι την κήρυξη της απεργίας των ηθοποιών στο Χόλιγουντ, ο Ντένζελ Ουάσιγκτον βρισκόταν στα γυρίσματα της ταινίας «Ο Μονομάχος 2» του Ρίντλεϊ Σκοτ. Η πολυαναμενόμενη ταινία έκανε γυρίσματα στο Μαρόκο και ήταν προγραμματισμένο να συνεχίσει στη Μάλτα και την Αγγλία, και μάλιστα κάποιες φωτογραφίες που διέρρευσαν από τη Μάλτα αποκαλύπτουν μια τεράστια κατασκευή που αναπαριστά το Κολοσσαίο. Στο Μαρόκο, ως γνωστόν, σημειώθηκε τον Ιούνιο ένα σοβαρό ατύχημα όπου έξι άτομα του συνεργείου τραυματίστηκαν και χρειάστηκε κάποιοι από αυτούς να παραμείνουν σε νοσοκομείο για λίγες ημέρες για την περίθαλψή τους.

 

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστή η παραμικρή λεπτομέρεια για την ιστορία που αφηγείται ο Ρίντλεϊ Σκοτ στη συνέχεια της πρώτης, σπουδαίας ταινίας με τον Ράσελ Κρόου και τον Γιοακίν Φίνιξ. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Πολ Μέσκαλ («Aftersun»), ο οποίος υποδύεται τον ανιψιό του Κόμμοδου, Λούκιο, που είναι πια ενήλικας.

Στην ταινία εμφανίζεται, επίσης, η Κόνι Νίλσεν, που στον πρώτο «Μονομάχο» υποδύθηκε τη μητέρα του Λούκιου. Σε άγνωστους μέχρι στιγμής ρόλους θα δούμε τον Ντένζελ Ουάσιγκτον, τον Πέδρο Πασκάλ και άλλους γνωστούς ηθοποιούς. Η ταινία έχει πάρει ημερομηνία πρεμιέρας για τις 22 Νοεμβρίου 2024, αλλά με την απεργία των ηθοποιών και την παύση εργασιών, που ισχύει εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, ο προγραμματισμός των στούντιο αναπροσαρμόζεται.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

4 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

5 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

5 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

5 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

6 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

7 ώρες ago