ΔΙΕΘΝΗ

Αγγλία: Aρχίζουν τα μεγάλα ματς στο Νησί με Σούπερ Καπ

Εγραψε ιστορία πέρσι η Μάντσεστερ Σίτι κερδίζοντας τους δύο εγχώριους μεγάλους τίτλους στην Αγγλία και ταυτόχρονα το Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Τρία τρόπαια μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο για την εξαιρετική ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που επιθυμεί να ανοίξει και τη φετινή χρονιά με την κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου, του αγγλικού Σούπερ Καπ.

Πρόκειται για τον προπομπό της φρέσκιας αγωνιστικής περιόδου στην Πρέμιερ Λιγκ, τον παραδοσιακό αγώνα ανάμεσα στην πρωταθλήτρια και την κυπελλούχο της περασμένης χρονιάς. Ωστόσο, πέρσι, οι «πολίτες» σάρωσαν τα πάντα. Συνεπώς, στο διάβα τους θα βρεθεί η Αρσεναλ, που τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Αμφότερες μονοπώλησαν από αγωνιστικής πλευράς την περσινή Πρέμιερ Λιγκ.

Η Αρσεναλ είχε αποκτήσει από νωρίς αισθητή βαθμολογική διαφορά από την αντίπαλό της, όμως στο τέλος ξέμεινε από δυνάμεις, με αποτέλεσμα η Σίτι, που είχε μια σταθερή και συνάμα ξέφρενη πορεία, να την προσπεράσει και να τερματίσει αγκαλιά με τρία τρόπαια. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα (18:00) στο Γουέμπλεϊ.

Από το 2017 και μετά, η Σίτι ή η Αρσεναλ βρίσκονται διαρκώς στον τελικό. Πέρσι, στο Λέστερ, η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-1 της Σίτι, η οποία έχασε το τρόπαιο και το 2021 από τη Λέστερ.

Μετά, λοιπόν, από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, η ομάδα του Γκουαρδιόλα θα προσπαθήσει να ξεπεράσει αύριο το εμπόδιο της Αρσεναλ, νικήτριας του 2020 επί της Λίβερπουλ.

Σε περίπτωση που καταφέρουν να υπερισχύσουν οι Λονδρέζοι, τότε θα ανέβουν στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης με 17 τρόπαια, δηλαδή ένα περισσότερο από τη Λίβερπουλ και τέσσερα λιγότερα από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Σίτι έχει κερδίσει έξι φορές τον τίτλο και με ενδεχόμενη έβδομη (αύριο) θα μπει στην πεντάδα παρέα με την Τότεναμ. Στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους για τη διοργάνωση η Αρσεναλ πέτυχε ισάριθμες νίκες (2014 και 1934). Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε μερικά βασικά στελέχη της όπως οι Ιλκαϊ Γκιούντογαν και Ριάντ Μαχρέζ. Απέκτησε μόνον τον 29χρονο Ματέο Κόβατσιτς, ως αντικαταστάτη του Γκιούντογαν, και παράλληλα εξοικονόμησε έντεκα εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γκουαρδιόλα θα στηριχθεί ξανά στο δίδυμο των Κέβιν ντε Μπράινε και Αρλινγκ-Μπράουτ Χάλαντ.

Η Αρσεναλ πραγματοποίησε μερικές έξυπνες κινήσεις. Ξόδεψε συνολικά 206 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ενίσχυσε το κέντρο της με τους Ντέκλαν Ράις και Κάι Χάβερτς.

Επίσης πρόσθεσε στο κέντρο της οπισθοφυλακής της τον 22χρονο Ολλανδό Γιούριεν Τίμπερ. Από τα περσινά βασικά στελέχη της θα απουσιάσει μόνον ο 30χρονος Γκράνιτ Τζάκα, που προσχώρησε στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

14 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

15 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

16 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

16 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

16 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

17 ώρες ago