ΔΙΕΘΝΗ

«Χάρι Πότερ»: Είχε πάρει κοκαΐνη ο οδηγός του ταχύπλοου που έστειλε στον θάνατο την εκδότρια του διάσημου βιβλίου

Χάρι Πότερ: Η πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Bloomsbury των ΗΠΑ, Άντριεν Βόγκαν, βρήκε τραγικό θάνατο μπροστά στα μάτια του συζύγου και των δύο μικρών παιδιών της όταν το ταχύπλοο τους έπεσε σε ιστιοφόρο ανοιχτά των ακτών της Ιταλίας.

 

Η 44χρονη συγγραφέας, Adrienne Vaughan, της οποίας η εταιρεία είναι περισσότερο γνωστή για τα βιβλία «Χάρι Πότερ», εκτοξεύτηκε κατά την πρόσκρουση στο νερό και στη συνέχεια προσγειώθηκε μεταξύ των σκαφών.  Έτσι, τραυματίστηκε θανάσιμα από την προπέλα του ταχύπλοου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ από τον οδηγό του σκάφους στο οποίο επέβαινε, είναι η επικρατέστερη εκδοχή για τα αίτια του δυστυχήματος.  Το ταχύπλοο που είχε νοικιάσει μαζί με την οικογένειά της συγκρούστηκε με ιστιοφόρο 45 μέτρων.

 

“Τι συνέβη?” ρωτάει μια γυναίκα καθώς ένας άντρας της απαντά: «Αυτό το πλοίο συγκρούστηκε μαζί μας!»

Στη θάλασσα βρίσκεται η κόρη της Βόγκαν η οποία παλεύει να κρατηθεί στην επιφάνεια ανάμεσα σε συντρίμμια και στην οποία πετάνε ένα σωσίβιο.

 

Ο σύζυγος της Βόγκαν, Μάικ Γουάιτ, τραυματίστηκε επίσης. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο «Castiglione di Ravello», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον αριστερό του ώμο, ανέφεραν τα τοπικά δημοσιεύματα.

Η 14χρονη κόρη της Βόγκαν και ο 11χρονος γιος της δεν τραυματίστηκαν, αλλά υποβλήθηκαν σε ψυχολογική θεραπεία μετά το σοκ που βίωσαν.

Ο 30χρονος οδηγός του ταχύπλοου νοσηλεύτηκε επίσης με τραύματα στα πλευρά και τη λεκάνη του — και φέρεται να απέτυχε σε τοξικολογικές εξετάσεις μετά τη σύγκρουση, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

 

Η Βόγκαν και η οικογένειά της είχαν ναυλώσει το ταχύπλοο και περιόδευαν στο «Fiordo Di Furore» στα ανοιχτά της ακτής του Αμάλφι κοντά στη Νάπολη το βράδυ της Πέμπτης, όταν το σκάφος έκανε μια απροσδόκητη στροφή 180 μοιρών και χτύπησε στο «Tortuga» που μετέφερε 85 άτομα, μεταξύ των οποίων Γερμανοί και Αμερικανοί τουρίστες, που γιόρταζαν έναν γάμο.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σούμο σε συνεργασία με τη Πανελλήνια…

3 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας – Πρόσκληση σε εκδήλωση την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

3 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

3 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η δράση «Together in Sport – Phase II» στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Κόρινθο

Παιδικά και νεανικά χαμόγελα πλημμύρισαν την Πέμπτη 9 Μαΐου τον υπαίθριο χώρο της Δομής Προσωρινής…

3 ώρες ago

«Εβδομάδα Μητέρας» | Δράσεις ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας…

3 ώρες ago

Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για το μήνα Απρίλιο 2024

Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για…

4 ώρες ago