ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης νεκροί από πυρά στο Κουίνσλαντ

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν μαζί με ένα μέλος του κοινού κατά τη διάρκεια περιστατικού με πυροβολισμούς στην περιοχή του Κουίνσλαντ.

Η αστυνομική επίτροπος του Κουίνσλαντ, Καταρίνα Κάρολ, αργά το βράδυ της Δευτέρας είπε ότι η κατάσταση παραμένει «ενεργό γεγονός», διευκρινίζοντας ότι δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν. Ένα τρίτο άτομο, μέλος του κοινού, είχε επίσης σκοτωθεί.

«Είμαστε μια οργάνωση που θρηνεί απόψε», είπε η Κάρολ. Η επίτροπος είπε ότι οι φερόμενοι δράστες παραμένουν ελεύθεροι.

Η αστυνομία κλήθηκε σε μια αγροτική ιδιοκτησία στο Wains Road στην Wieambilla, στην περιοχή Western Downs περίπου 270 χιλιόμετρα δυτικά του Μπρίσμπεϊν, περίπου στις 4.45 μ.μ. τη Δευτέρα.

Η Κάρολ είπε ότι τέσσερις αστυνομικοί παρευρέθηκαν στην ιδιοκτησία, ανταποκρινόμενοι σε μια υπόθεση που αφορούσε ένα αγνοούμενο άτομο από τη Νέα Νότια Ουαλία.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο σημείο, ο τρίτος υπέστη «τραυματισμό από σφαίρα» και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο τέταρτος κατάφερε να διαφύγει από την ιδιοκτησία και λαμβάνει θεραπεία, είπε η Κάρολ.

Η επίτροπος είπε ότι οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί ακόμη και ότι η αστυνομική επιχείρηση περιλαμβάνει την PolAir – η οποία παρέχει αεροπορική υποστήριξη στην αστυνομία – και ειδικές δυνάμεις.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη απώλεια που υπέστη η περιοχή σε ένα περιστατικό τα τελευταία χρόνια, αποτίοντας φόρο τιμής στους αστυνομικούς που «κατέβαλαν την απόλυτη θυσία για να κρατήσουν την κοινότητά μας ασφαλή».

Ο Μαρκ Ράιαν, υπουργός Αστυνομίας του Κουίνσλαντ, μίλησε επίσης στη συνέντευξη Τύπου, περιγράφοντας το περιστατικό ως «τραυματικό και καταστροφικό γεγονός για την κοινότητά μας».

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε δήλωσε ότι ήταν μια «σπαρακτική μέρα για τις οικογένειες και τους φίλους» των αστυνομικών του Κουίνσλαντ που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

4 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

13 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

14 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

14 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

16 ώρες ago