ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ηγέτης αίρεσης είχε πάνω από 20 συζύγους – Παντρεύτηκε ακόμα και την ανήλικη κόρη του

Ένας άνδρας από την Αριζόνα των ΗΠΑ, φερόμενος ως ηγέτης αίρεσης, κατηγορείται για ποικίλα εγκλήματα σε βάρος των περισσότερων από 20 γυναικών που είχε παντρευτεί – ανάμεσα στις οποίες και αρκετές ανήλικες κοπέλες, όπως και η ίδια του η κόρη.

Μια ένορκη βεβαίωση του FBI που κατατέθηκε την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον περιέχει βαριές κατηγορίες εναντίον του 46χρονου Σάμιουελ Ράπιλι Μπέιτμαν για αιμομιξία, ομαδικές σεξουαλικές πράξεις με τη συμμετοχή ενηλίκων και παιδιών – κάποια από αυτά μόλις 9 ετών – και εμπορία παιδιών για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Ο Μπέιτμαν ηγείται μιας παραφυάδας της μορμονικής φονταμενταλιστικής Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων της Τελευταίας Ημέρας, και κρατείται σε φυλακή της Αριζόνας από τότε που το FBI έκανε έφοδο στα δύο σπίτια του στο Κολοράντο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν στοιχεία για γάμους ανηλίκων ή σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων και παιδιών, από τότε που μέλη της οικογένειάς του κατήγγειλαν το 2019 ότι ο άνδρας είχε παντρευτεί ακόμη και την ανήλικη κόρη του.

Ενώ ο Μπέιτμαν δεν έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση, η ένορκη κατάθεση υποστηρίζει ότι το FBI έχει λόγους να πιστεύει ότι αυτός και άλλοι μετέφεραν ανήλικους σε Αριζόνα, Γιούτα, Νεβάδα και Νεμπράσκα για να συμμετάσχουν σε παράνομη σεξουαλική συμπεριφορά μεταξύ Μαΐου 2020 και Νοεμβρίου 2021.

Ο άνδρας είχε αρχίσει από το 2019 να διακηρύσσει ότι ήταν «προφήτης», αποκτώντας έναν κύκλο περίπου 50 οπαδών και πάνω από 20 συζύγους, πολλές εκ των οποίων είναι ανήλικες και κάτω των 15 ετών. Οι περισσότερες από τις συζύγους του κόρες, αδελφές και μητέρες από δύο πολυγαμικές οικογένειες.

Σε ηχογραφημένες συνομιλίες που άκουσε το FBI, ο Μπέιτμαν ακούγεται να λέει σε τρεις ενήλικες άνδρες οπαδούς του ότι ο ο «Ουράνιος Πατέρας» τον είχε καθοδηγήσει να «δώσει το πιο πολύτιμο πράγμα που έχει, την αρετή των κοριτσιών του».

Στη συνέχεια έλεγε ότι οι κόρες του είχαν «θυσιάσει την αρετή τους για τον Κύριο» και ότι «ο Θεός θα φτιάξει τα σώματά τους και θα ξαναβάλει τη μεμβράνη στο σώμα τους. Ποτέ δεν είχα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο να κάνω το θέλημά του. Όλα γίνονται από αγάπη», υποστήριζε ο Μπέιτμαν.

Δικαστήριο διέταξε την παραμονή του άνδρα στη φυλακή, ενώ η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο Μπέιτμαν είχε τις διασυνδέσεις για να λάβει βοήθεια αν χρειαζόταν. «Τα δικαστήρια καθήκον να προστατεύουν ανθρώπους που δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους», αναφέρει η κατάθεση του FBI, όσον αφορά τα ανήλικα θύματα του 46χρονου.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

1 ημέρα ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago