ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά και κινέζικα μαχητικά εισήλθαν στη ζώνη αεράμυνας της Νότιας Κορέας

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι σήμερα (30/11) το πρωί, έξι ρωσικά και κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αεράμυνας της χώρας. Λίγο αργότερα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για κοινή περιπολία της ρωσικής και κινεζικής αεροπορίας πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας και την Ανατολική Σινική Θάλασσα.

Τα δύο κινεζικά βομβαρδιστικά H-6 εισήλθαν και εξήλθαν επανειλημμένα από τη Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας της Νότιας Κορέας (KADIZ) στα ανοικτά των νότιων και βορειοανατολικών ακτών της Νότιας Κορέας από τις 5:50 π.μ. (τοπική ώρα), δήλωσε το Γενικό Επιτελείο στρατού της Σεούλ (JCS).

Επανήλθαν στη ζώνη ώρες αργότερα από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, γνωστή στη Νότια Κορέα ως Ανατολική Θάλασσα, μαζί με τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδιστικών TU-95 και των μαχητικών αεροσκαφών SU-35, και έφυγαν μετά από 18 λεπτά, είπε το JCS.

«Ο στρατός μας έστειλε μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πριν από την είσοδο του κινεζικού και ρωσικού αεροσκάφους στην KADIZ για την εφαρμογή τακτικών μέτρων για την προετοιμασία για παν ενδεχόμενο», ανέφερε η JCS σε δήλωση

Τα αεροπλάνα δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας, είπε το επιτελείο.

Η ζώνη αεράμυνας είναι μια περιοχή όπου οι χώρες απαιτούν από τα ξένα αεροσκάφη να λάβουν ειδικά μέτρα για την ταυτοποίησή τους. Σε αντίθεση με τον εναέριο χώρο μιας χώρας – τον αέρα πάνω από το έδαφος και τα χωρικά ύδατά της – δεν υπάρχουν διεθνείς κανόνες που να διέπουν τις ζώνες αεράμυνας.

Η Μόσχα δεν αναγνωρίζει τη ζώνη αεράμυνας της Κορέας. Το Πεκίνο είπε ότι η ζώνη δεν είναι εδαφικός εναέριος χώρος και όλες οι χώρες θα πρέπει να απολαμβάνουν ελευθερία κινήσεων εκεί.

Η Ιαπωνική Αεροπορική Δύναμη Αυτοάμυνας κατέβασε επίσης μαχητικά αεροσκάφη, αφού τα κινεζικά βομβαρδιστικά πέταξαν από την Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπου ενώθηκαν με δύο ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε αργότερα το υπουργείο Άμυνας του Τόκιο σε δελτίο τύπου.

Τον Αύγουστο, το JCS ανέφερε ότι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εισήλθαν στην KADIZ, τρεις μήνες μετά την εισβολή κινεζικών και ρωσικών αεροσκαφών τον Μάιο, η οποία ήταν η πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γιόλ.

Το 2019, πολεμικά αεροσκάφη της Νότιας Κορέας έριξαν εκατοντάδες προειδοποιητικές βολές προς ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη, όταν εκείνα εισήλθαν στην KADIZ κατά τη διάρκεια κοινής αεροπορικής περιπολίας με την Κίνα.

hlektragr

Recent Posts

Δενδρόφυτευση στους Αγίους Θεοδώρους από μαθητές – Μια πρωτοβουλία της Motor Oil

Η 𝐌𝐨𝐭𝐨𝐫 𝐎𝐢𝐥 και ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, με τη συμμετοχή…

2 ώρες ago

Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου στο Μυστρά | Δημήτρης Πτωχός: «Πλεονέκτημά μας η ποιότητα των προϊόντων μας»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου φιλοξενήθηκε στο Μυστρά ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου «Athena Internamonal Olive Oil Compemmon» (ΑΤΗΕΝΑ…

2 ώρες ago

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

3 ώρες ago

Φόρος εισοδήματος: Άμεσες πληρωμές για τις επιστροφές φόρων

Συνολικά αλλάζει το «τοπίο» γύρω από τον φόρο εισοδήματος, με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Φορολογικής…

4 ώρες ago

Αυστηρά πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα – Σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σήμα κινδύνου με αφορμή το μητρώο δήλωσης καθαρισμού ακαλύπτων χώρων εξέπεμψε η ΠΟΜΙΔΑ, καθώς εκκρεμεί και η έναρξη…

4 ώρες ago

Στους Αγίους Θεόδωρους ανοίγει το πρώτο πρατήριο υδρογόνου της χώρας

  Στα τέλη του έτους αναμένεται ότι θα λειτουργήσει στην Ελλάδα ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού…

6 ώρες ago