ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Έξαλλοι οι Λονδρέζοι με τους αλβανικούς εορτασμούς – Χάος στους δρόμους

Χάος προκλήθηκε στους δρόμους του Λονδίνου το βράδυ της Δευτέρας 28/11, καθώς η αλβανική κοινότητα της Αγγλίας ξεχύθηκε στους δρόμους για να γιορτάσει την «Ημέρα της Ανεξαρτησίας» της χώρας τους, προκαλώντας εκνευρισμό στους αυτοκινητιστές που εγκλωβίστηκαν για ώρες στο δρόμο.

Οδηγώντας πολυτελή αυτοκίνητα, ανεμίζοντας σημαίες και πατώντας τις κόρνες τους ασταμάτητα, οι Αλβανοί της Αγγλίας γιόρτασαν με τον δικό τους τρόπο την Εθνική τους εορτή, προκαλώντας, ωστόσο, έντονες αντιδράσεις σε όσους δε γιόρταζαν.

Παρέλυσε το Λονδίνο από τα πανάκριβα αυτοκίνητα

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν οχήματα τύπου Audi, Range Rovers και Porsche να σταματάνε την κυκλοφορία γύρω από το Ουέστμινστερ. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα και μια μωβ Lamborghini Huracan και μια G-class Mercedes. Αυτοκίνητα που κοστίζουν πάνω από 100.000 λίρες. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι οδηγοί πολλών αυτοκινήτων έκαναν ελιγμούς ενώ παράλληλα κόρναραν αδιάκοπα.

Επίσης, υπήρχαν και γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές που χόρευαν στο δρόμο. Οι ζωηροί εορτασμοί προκάλεσαν τον εκνευρισμό των Λονδρέζων οδηγών, οι οποίοι έκαναν λόγο για «εγωιστική συμπεριφορά».

Ένας χρήστης του Twitter τόνισε: «Οι Αλβανοί στο Λονδίνο που γιόρταζαν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας τους απέκλεισαν εγωιστικά το Strand και το Trafalgar Square, καθώς ο κόσμος έβγαινε από τα θέατρα στις 10 το βράδυ».

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο λόγος που μου πήρε τόσο χρόνο για να επιστρέψω στο σπίτι χθες», ενώ ένας άλλος οδηγός προειδοποιούσε: «Μην κατεβαίνεις στην πόλη, η κίνηση είναι εφιαλτική».

Μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε: «Η αστυνομία ενημερώθηκε για μια μεγάλη ομάδα οχημάτων και ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή SE1 και SW1. Οι αξιωματικοί εργάστηκαν για να ελαχιστοποιήσουν την αναστάτωση. Έγιναν κάποιες εκτροπές. Ένα άτομο αναφέρθηκε ότι συνελήφθη».

Τεράστια αύξηση των Αλβανών μεταναστών στη Βρετανία

Πριν λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία που έδειχναν ότι οι Αλβανοί αντιπροσώπευαν λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των ανθρώπων που εντοπίστηκαν να διασχίζουν τη Μάγχη με μικρά σκάφη τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

Πρόκειται για μια τεράστια αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με μόνο το 3% των αφίξεων το 2021 να είναι αλβανικής υπηκοότητας και μόλις το 1% το 2020.

Στο τρίμηνο από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, το 45% των αφίξεων μικρών σκαφών ήταν Αλβανοί (9.076) και σε ορισμένες περιπτώσεις το ημερήσιο ποσοστό έφτανε το 80%.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

1 ημέρα ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago