ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αεροπλάνο συνετρίβη σε πυλώνα του ηλεκτρικού ρεύματος [βίντεο]

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Μέριλαντ των ΗΠΑ. Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα συγκρούστηκε με πυλώνα του ηλεκτρικού ρεύματος και έμεινε να κρέμεται σε ύψος περίπου 30 μέτρων από το έδαφος.

Εξαιτίας της σύγκρουσης, 85.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα, καθώς οι αρμόδιες αρχές χρειάστηκε να θέσουν τον πυλώνα εκτός λειτουργίας, όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων του αεροσκάφους.

Η είδηση ​​της συντριβής επιβεβαιώθηκε σε δήλωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA), η οποία επιβεβαίωσε και τον αριθμό των επιβαινόντων.

«Ένα μονοκινητήριο Mooney M20J συνετρίβη σε καλώδια κοντά στο Αεροδρόμιο της Κομητείας Μοντγκόμερι στο Γκάιτερσμπουργκ του Μάντσεστερ, γύρω στις 5:40 μ.μ. τοπική ώρα σήμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η πυκνή ομίχλη που είχε απλωθεί στην περιοχή την ώρα του ατυχήματος κατέστησε τη διάσωση των επιβατών ακόμη δυσκολότερη. Εν τέλει οι διασώστες κατάφεραν να απομακρύνουν από το αεροσκάφος με ασφάλεια τόσο τον πιλότο, όσο και τον συνεπιβάτη του κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας (28/11).

Κίνα: Η πολιτική «μηδενικού Covid» θα πετύχει, επιμένει το Πεκίνο

Η αστυνομία του Μέριλαντ ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου ότι ο πιλότος ταυτοποιήθηκε ως ο 65χρονος Πάτρικ Μέρκλ, από την Ουάσιγκτον, DC. Ο επιβάτης ήταν ο 66χρονος Τζέι Γουίλιαμς από τη Λουιζιάνα.

Οι δύο επιβαίνοντες ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια σχεδόν επτά ώρες μετά τη συντριβή και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για σοβαρούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ορθοπεδικών τραυμάτων από τη συντριβή και την υποθερμία.

Ο Γουίλιαμ Σμάους, κάτοικος της περιοχής, είπε στο κανάλι WJLA ότι πήγαινε για δείπνο με τον γιο του όταν είδε «δύο μεγάλες λάμψεις» στον ουρανό και στη συνέχεια πολλά πυροσβεστικά οχήματα να περνούν μπροστά από το σημείο που βρισκόταν.

Η εταιρεία ηλεκτροδότησης Pepco ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε το ρεύμα σε όλους τους πελάτες που επλήγησαν περίπου έξι ώρες μετά τη συντριβή, αν και τα δημόσια σχολεία της κομητείας Montgomery ανακοίνωσαν ότι όλα τα σχολεία θα έμεναν κλειστά σήμερα, ως αποτέλεσμα της «εκτεταμένης διακοπής ρεύματος και των επιπτώσεών της στην ασφάλεια και τη λειτουργία των σχολείων ».

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

6 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

7 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

7 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

7 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

8 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

8 ώρες ago