ΔΙΕΘΝΗ

Η Audi αλλάζει το λογότυπο της… Γιατί όμως;

Το λογότυπο της Audi χρονολογείται από τις πρώτες μέρες της Auto Union και έχει ενημερωθεί αμέτρητες φορές τις δεκαετίες που πέρασαν.

Η τελευταία-εξελιγμένη μορφή του σήματος της Audi πέρασε απαρατήρητη σε μεγάλο βαθμό, καθώς έκανε ντεμπούτο στο αναβαθμισμένο και μετονομασμένο Q8 e-tron. Ωστόσο, η Γερμανική εταιρεία φρόντισε να αναδείξει τη νέα του μορφή.

Σχεδιασμένο για να δίνει στα οχήματα της μια πιο μοντέρνα αύρα, το νέο λογότυπο έχει μαύρο φόντο, που έρχεται σε αντίθεση με τα 4 λευκά «δακτυλίδια», για ακόμα μεγαλύτερη λάμψη. Η δίχρωμη εμφάνιση υπόσχεται επίσης να κάνει το λογότυπο πιο εύκολα διακριτό, ακόμη και από απόσταση.

Ενώ θα υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του λογότυπου, συμπεριλαμβανομένου ενός πιο διακριτικού μαύρου και γκρι σχεδίου, όλες οι εκδόσεις θα έχουν δισδιάστατη εμφάνιση. Όπως εξήγησε ο Frederik Kalisch, επικεφαλής στρατηγικής της Audi, τα δισδιάστατα δακτυλίδια πρωτοεμφανίστηκαν το 2016 ως συνέπεια της ψηφιακής απεικόνισης, που είναι και ο τρόπος που ταιριάζει καλύτερα στο μέσο. Ωστόσο, η εταιρεία ήθελε να έχει μια «συνεπή παρουσία της εταιρείας σε όλα τα σημεία επαφής με τους πελάτες», έτσι ξεκίνησαν τη διαδικασία επανασχεδιασμού των δαχτυλιδιών για τα οχήματά τους.

Όπως εξήγησε και ο σχεδιαστής, André Georgi, «Θέλουμε τα τέσσερα δαχτυλίδια να φαίνονται παντού τα ίδια στο μέλλον: Είτε σε περιοδικό, στο smartphone σας ή σε μια διαφημιστική πινακίδα – και πάνω ή μέσα στο αυτοκίνητο. Η νέα δισδιάστατη εμφάνιση δίνει στα δαχτυλίδια μας μια σημαντικά πιο μοντέρνα και ακόμη πιο γραφική διαμόρφωση, αν και η γεωμετρία τους είναι σχεδόν ίδια με πριν».

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι για το νέο λογότυπο της Audi δεν έχει γίνει καθόλου χρήση χρωμίου. Αυτή είναι αξιοσημείωτο, καθώς τα λογότυπα χρωμίου αποτελούσαν χαρακτηριστικό γνώρισμα της Audi μέχρι σήμερα.

Εκτός από το νέο λογότυπο, τα μελλοντικά μοντέλα θα χρησιμοποιούν μια αποκλειστική γραμματοσειρά, γνωστή ως «Audi Type». Όπως εξήγησε ο Georgi, «Ο βασικός τόνος είναι σημαντικά πιο συγκρατημένος χωρίς να έχουν γίνει συμβιβασμοί στη ιδιαιτερότητα ή την ποιότητα».

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

10 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

10 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

10 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

10 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

10 ώρες ago