ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Στους 134 οι νεκροί από την κατάρρευση γέφυρας – Πολλά παιδιά ανάμεσα στα θύματα, 9 συλλήψεις

Ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση μιας κρεμαστής γέφυρας στην Ινδία αυξήθηκε τη Δευτέρα στους 134, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, ενώ η αστυνομία συνέλαβε εννέα άτομα για ένα από τα πιο θανατηφόρα ατυχήματα στη χώρα τα τελευταία 10 χρόνια.

Η αστυνομία συνέλαβε τα 9 άτομα στα πλαίσια ποινικής έρευνας που είχε ανοίξει κατά των υπεύθυνων ανακαίνισης. συντήρησης και διαχείρισης της έρευνας.

Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στο Reuters ότι ο διαχειριστής της γέφυρας δεν είχε ενημερώσει τις αρχές ότι η γέφυρα θα άνοιγε ξανά την περασμένη εβδομάδα μετά από κάποιες επισκευές που διενεργούνταν, ενώ εκκρεμούσε ακόμη η έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας για τη γέφυρα.

Η πεζογέφυρα στο κέντρο της πόλης Morbi, στη δυτική όχθη της Ινδίας, ήταν γεμάτη ανθρώπους που απολάμβαναν τις διακοπές τους στα πλαίσια μιας θρησκευτικής γιορτής, όταν σημειώθηκε η κατάρρευση, το απόγευμα της Κυριακής 30/10. Πολλοί από τους περιπατητές βυθίστηκαν σε βάθος 10 μέτρων στα νερά του ποταμού Machhu, πάνω από τον οποίο περνούσε η γέφυρα.

Περίπου 400 άτομα είχαν αγοράσει εισιτήρια για να ανέβουν στη γέφυρα και να γιορτάσουν τα θρησκευτικά φεστιβάλ Diwali και Chhath Puja.

Περίπου 35 θύματα ήταν κάτω των 14 ετών, ενώ περίπου 170 άνθρωποι είχαν διασωθεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας (31/10).

Ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος NK Muchhar είπε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε σήμερα στους 134. Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι τα λασπώδη νερά του ποταμού παρεμπόδιζαν τις εργασίες διάσωσης και ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια της γέφυρας.

Ο όμιλος Oreva, κατασκευαστής ηλεκτρικών συσκευών, γνωστός για τα ρολόγια Ajanta, ήταν υπεύθυνος για τη συντήρηση της γέφυρας για 15 χρόνια, δήλωσε ο Sandeepsinh Zala, επικεφαλής του δήμου του Morbi.

«Δεν μας έδωσαν καμία πληροφορία ότι θα άνοιγαν ξανά τη γέφυρα», είπε ο Zala. «Δεν τους έχουμε εκδώσει κανένα πιστοποιητικό καταλληλότητας».

Ο Jayrajsinh Jadeja, τοπικός βουλευτής από το κόμμα «Bharatiya Janata» του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, κατηγόρησε την Oreva για την πώληση περισσότερων εισιτηρίων από το επιτρεπόμενο όριο. Ο βουλευτής είπε ότι ο υπερπληθυσμός ήταν αυτός που οδήγησε στην κατάρρευση της γέφυρας.

Η γέφυρα συντηρούνταν στο παρελθόν από τον τοπικό δήμο, ο οποίος είχε περιορίσει τον αριθμό των ατόμων στη γέφυρα στους 20 ανά φορά, είπε.

Η εφημερίδα Indian Express επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο της Oreva που είπε: «Ενώ περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες, εκ πρώτης όψεως, η γέφυρα φαίνεται να κατέρρευσε καθώς πάρα πολλοί άνθρωποι στο μέσο τμήμα της γέφυρας προσπαθούσαν να την κουνήσουν πέρα- δώθε σαν κούνια».

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Σε αυτή την ώρα θλίψης, η κυβέρνηση είναι με κάθε τρόπο με τις οικογένειες των πενθούντων», είπε.

Η γέφυρα έχει πλάτος 1,25 μέτρα και μήκος 233 μέτρα, ενώ συνδέει το ξενοδοχείο Darbargadh Palace Heritage και την πόλη. Χτίστηκε το 1877, όταν η Ινδία ήταν βρετανική αποικία.

hlektragr

Recent Posts

Καλαμάτα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα σε πηγάδι

Ένας αλλοδαπός άνδρας βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί μέσα σε πηγάδι, στην περιοχή Φακίστρα Μεσσήνης,…

10 λεπτά ago

Δολοφονία Μενίδι: Μητέρα δύο παιδιών το θύμα – Είχε καταγγείλει τρεις φορές τον δράστη στο παρελθόν

Αναζητούν τον δράστη οι αστυνομικές έχει δώσει η Ασφάλεια Αττικής για τον πρώην σύντροφο της…

12 λεπτά ago

ΚΙ.Δ.Ε.ΣΙ.Π : “Η κατάσταση του ανενεργού σιδηροδρόμου Πελοποννήσου γίνεται πλέον απελπιστική”

ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΚΙ.Δ.Ε.ΣΙ.Π). YΠΟΜΝΗΜΑ  ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. Δ. ΠΤΩΧΌ  …

19 λεπτά ago

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -51- άτομα, προσήχθησαν -82- και έγινε έλεγχος σε   -1.142-   Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε…

20 λεπτά ago

Υποβλήθηκε στο «ΕΣΠΑ 2021 2027» το έργο για τη Β’ Φάση της Αντιπλημμυρικής Προστασίας Λουτρακίου

Χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για “Απένταξη της Β’ Φάσης του Έργου Αντιπλημμυρικής…

28 λεπτά ago

Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ακαδημία Αθηνών για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής

Προς υλοποίηση προχωρά το έργο της δημιουργίας του Παρατηρητηρίου Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, έπειτα και από…

33 λεπτά ago