ΔΙΕΘΝΗ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ακτιβιστές άφησαν σημείωμα στους τάφους των γονιών του, ζητώντας τους να τον…συμμαζέψουν

Αντιπολεμικοί διαδηλωτές άφησαν ένα σημείωμα στους τάφους των γονιών του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη, στο οποίο τους παραπονιούνται για την… συμπεριφορά του γιου τους, τον οποίο χαρακτηρίζουν «επαίσχυντο».

Ακτιβιστές από το λεγόμενο «Κόμμα των Νεκρών» μετέβησαν στο νεκροταφείο Σεραφίμοφ και άφησαν ένα σημείωμα στους τάφους των γονιών του Ρώσου πρόεδρου, στο οποίο κατήγγειλαν:

«Αγαπητοί γονείς! Ο γιος σας συμπεριφέρεται επαίσχυντα! Παραλείπει τα μαθήματα ιστορίας, τσακώνεται με συμμαθητές, απειλεί να ανατινάξει όλο το σχολείο. Αναλάβετε δράση!».

Ο Μαξίμ Ευστρόποφ, μέλος της ομάδας των ακτιβιστών, είχε δώσει προηγουμένως συνέντευξη στον ιστότοπο Media.az, στην οποία δήλωνε:

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία είναι μια απολύτως παράλογη σφαγή. Για να τα δικαιολογήσουν όλα αυτά, οι υποστηρικτές της λεγόμενης “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” του Πούτιν χρησιμοποιούν και πάλι ξεδιάντροπα τους νεκρούς – αναφερόμενοι στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο για κάποιο λόγο θέλουν να επαναλάβουν. Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι εισβολείς… βομβαρδίζουν νεκροταφεία στο Κίεβο και τα σώματα των στρατιωτών τους αφήνονται απλώς να σαπίσουν στα χωράφια…»

Το μήνυμα στον τάφο των γονιών του Πούτιν έρχεται καθώς η επιστράτευση έχει πυροδοτήσει μια έξαρση των διαδηλώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ρώσοι άνδρες δραπετεύουν από τη χώρα φοβούμενοι ότι  θα σταλούν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν. Σχεδόν 66.000 Ρώσοι εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση , κυρίως μέσω Φινλανδίας και Εσθονίας, μεταξύ 19 και 25 Σεπτεμβρίου, δηλάδή 30% περισσότεροι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε Frontex.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά, κατά τα οποία άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στον πόλεμο, ακόμα και με ακραίο τρόπο. Την περασμένη εβδομάδα, ένας νεαρός άνδρας αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κραυγάζοντας ότι δεν ήθελε να πάει στο μέτωπο.

 

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

20 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

21 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

21 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

21 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

22 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

22 ώρες ago