ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σάλος με βίαιη σύλληψη πατέρα μπροστά στα παιδιά του

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στο Βερολίνο λόγω μιας ρατσιστικής επίθεσης αστυνομικών σε άνδρα από τη Συρία μπροστά στην οικογένειά του.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί έχει καταγραφεί η στιγμή της σύλληψης ενός άνδρα μπροστά στα παιδιά του, ενώ ο αστυνομικός που του περνάει χειροπέδες ασκεί υπερβολική βία και ξεστομίζει ρατσιστικά σχόλια.

Το βίντεο δημοσίευσε ένας δικηγόρος και είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Οι αστυνομικοί έχουν ρίξει στο πάτωμα τον άνδρα μέσα στο σπίτι του στο Βερολίνο ενώ τα παιδιά του που παρακολουθούν τη σκηνή κλαίνε και η σύζυγός του εκλιπαρεί τους ένστολους να μην τον χτυπήσουν.

Τότε ένας από τους αστυνομικούς ακούγεται να λέει στη γυναίκα: «Αυτή είναι η πατρίδα μου και εσύ είσαι φιλοξενούμενη. Θα πρέπει να συμπεριφέρεστε όπως ορίζουν οι νόμοι». Λίγο αργότερα, ο αστυνομικός απευθύνεται με απειλητικό τόνο στη γυναίκα λέγοντας της «βγάλε τον σκασμό. Μη με αγγίξεις ξανά αλλιώς θα σε πάω στα κρατητήρια».

Από την πλευρά της η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή (9/9), ενώ διευκρινίζει ότι οι αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα προκειμένου να εκτελέσουν ένταλμα σύλληψης του άνδρα που κατηγορείται για απάτη με επιδόματα που εισέπραξε.

Κατά την ίδια ανακοίνωση ο άνδρας αντιστάθηκε και γι’ αυτό οι αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος ενώ η σύζυγός του προσπάθησε να τον απελευθερώσει και εμποδίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Syrian Mirror, αργότερα την ίδια μέρα, το ζευγάρι ήρθε σε ένα αστυνομικό τμήμα και κατηγόρησε τους αστυνομικούς ότι τους επιτέθηκαν. Ο άνδρας υπέστη ελαφρύ τραυματισμό στο χέρι. Έδειξαν, μάλιστα, το βίντεο από το περιστατικό με τη φράση «προσβολή αλλοδαπών». Την έρευνα διενεργεί ανεξάρτητο αστυνομικό τμήμα.

hlektragr

Recent Posts

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

1 ώρα ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Διαμαρτύρονται για την φτωχοποίησή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα, καθώς καταγγέλλουν φτωχοποίηση της αστυνομίας. Αστυνομικοί έστησαν σκηνές απέναντι…

2 ώρες ago

Έγκριση όρων δημοπράτησης στην Περιφερειακή Επιτροπή έργου οδικής ασφάλειας της ΠΕ Μεσσηνίας

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης και καθορίστηκε η επιτροπή διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ…

2 ώρες ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

2 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

3 ώρες ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κόμβος στην είσοδο Λουτρακίου»

Αυτοψία στο έργο «Βελτίωση-Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Νο1 Λουτρακίου-Περαχώρας (Ισόπεδοι Κόμβοι-Συμβολές Οδών), πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ…

3 ώρες ago