ΔΙΕΘΝΗ

Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς: Το «ροτβάιλερ», όπως την έλεγε η Νταϊάνα, κέρδισε τους Βρετανούς – Πήρε τον τίτλο «βασίλισσα-σύζυγος»

Ο Κάρολος επιθυμούσε διακαώς η αγαπημένη του Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς, το γένος Σαντ, να ονομαστεί σκέτο «βασίλισσα» και να λάβει το χρίσμα ταυτόχρονα με τον ίδιο. Ομως, η Ελισάβετ έθεσε βέτο, επιβάλλοντας φέτος τον Φεβρουάριο τον συμβιβαστικό τίτλο «βασίλισσα-σύζυγος» (queen consort).

Με την απόφασή της συμφώνησε το 55% των Βρετανών και διαφώνησε το 28%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov. Ο τίτλος που διάλεξε ακούγεται σίγουρα πιο στιβαρός από το «βασιλική σύζυγος» (royal consort). Aξίζει να σημειωθεί ότι ο άνδρας της Ελισάβετ, Φίλιππος, δεν πήρε ποτέ τον τίτλο του «βασιλιά-συζύγου» (king consort), παραμένοντας έως το τέλος της ζωής του prince consort.

Για να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο, τον τίτλο «βασίλισσα-σύζυγος» έφερε και η συνονόματη μητέρα της Ελισάβετ, η οποία μετατράπηκε σε βασιλομήτορα μετά το 1952.

Υστερα από έναν θυελλώδη γάμο με αμοιβαίες απιστίες και παρεξηγήσεις, ο Κάρολος και Νταϊάνα χώρισαν το 1992 και πήραν διαζύγιο το 1996. Η πριγκίπισσα αποκαλούσε την Καμίλα… ροτβάιλερ και της επέρριψε άμεσα την ευθύνη για τη διάλυση του γάμου της, καθώς ο Κάρολος δεν μπορούσε να ξεπεράσει τη νεανική τους σχέση. Τελικά, ο Κάρολος και η Καμίλα κατάφεραν να παντρευτούν το 2005 κι έτσι η ζωντοχήρα του ταξίαρχου Αντριου Πάρκερ- Μπόουλς, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά, έγινε σιγά σιγά αποδεκτή στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας. Της αναγνώρισαν ότι βοήθησε τον Κάρολο να ηρεμήσει ψυχικά και να προετοιμαστεί για τα υψηλά του καθήκοντα.

«Θα υπέφερα τα πάντα για σένα. Αυτό είναι η αγάπη. Αυτή είναι η δύναμη της αγάπης», είπε η Καμίλα στον αγαπημένο της σε τηλεφωνική συνδιάλεξη του 1993, που διέρρευσε στα ΜΜΕ. Δύο χρόνια αργότερα, η Νταϊάνα την πέρασε… γενεές δεκατέσσερις στην περίφημη συνέντευξη του 1995 στο BBC, λέγοντας ευθέως ότι «στο γάμο μου ήμασταν τρεις». Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια από το θάνατο της Νταϊάνα για να τολμήσουν ο Κάρολος με την Καμίλα την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση, στο πάρτι γενεθλίων της αδελφής τής Καμίλα στο ξενοδοχείο Ritz. Την επόμενη χρονιά, η Ελισάβετ έστειλε σήμα ότι αποδέχεται τη σχέση του πρωτότοκου γιου της γευματίζοντας δημόσια με το ζευγάρι. Ετσι άνοιξε ο δρόμος για το γάμο του 2005, που ήταν πολιτικός και θρησκευτικός.
Η Καμίλα ακυρώνει συναντήσεις της λόγω πνευμονικής λοίμωξης

Η Καμίλα πήρε τότε τον τίτλο «αυτής βασιλική υψηλότητα/πριγκιπική σύζυγος» και η δημοτικότητά της άρχισε να ανακάμπτει με τη βοήθεια και των image makers του Παλατιού.

Ενώ αρκετοί Βρετανοί εξακολουθούν να μην της συγχωρούν τη συμπεριφορά προς την Νταϊάνα, οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι δεν τρέφουν αρνητικά συναισθήματα. «Μας συμπαραστάθηκε πολύ σε μένα και στον αδελφό μου. Δεν τη βλέπουμε σαν κακιά μητριά», ξεκαθάρισε ο Χάρι το 2005.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

7 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

16 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

17 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

18 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

19 ώρες ago