ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ρεκόρ θερμοκρασίας στην Καλιφόρνια – Πλησιάζει τους 46 βαθμούς Κελσίου το θερμόμτερο

Για επικίνδυνο κύμα καύσωνα κάνουν λόγο οι αμερικανικές Αρχές

Αξιωματούχοι κάλεσαν χθες τους κατοίκους της Καλιφόρνιας να περιορίσουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για πέμπτη συνεχή ημέρα, καθώς η ζήτηση εξακολουθεί να αυξάνεται και οι θερμοκρασίες παρέμεναν σε ψηλά επίπεδα.

Ο καύσωνας επικεντρωνόταν χθες κυρίως στην Κεντρική Κοιλάδα, με το θερμόμετρο στην περιοχή να αναμένεται να φτάσει στα μέσα της εβδομάδας τους 46 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Το κύμα καύσωνα ξεκινά σήμερα, με τις επικίνδυνες θερμοκρασίες να διαρκούν ως το τέλος της εβδομάδας», σημείωσε η υπηρεσία στο Twitter.

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Συστήματος της Καλιφόρνιας (ISO), που είναι αρμόδιος για το δίκτυο ηλεκτροδότησης της πολιτείας, εξέδωσε χθες για πέμπτη ημέρα προειδοποίηση, ζητώντας από τους πολίτες να μην βάλουν τον θερμοστάτη των κλιματιστικών τους κάτω από τους 25,5 βαθμούς Κελσίου, να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν ενεργοβόρες συσκευές και να σβήνουν τα φώτα για να εξοικονομήσουν ενέργεια.

«Η Κυριακή, η Δευτέρα και η Τρίτη κυρίως αναμένεται να είναι οι πιο δύσκολες ημέρες αυτού του κύματος καύσωνα», επεσήμανε η ISO, ενώ πρόσθεσε ότι οι πυρκαγιές που μαίνονται και άλλες που ενδέχεται να ξεσπάσουν μπορεί να επιβαρύνουν περαιτέρω το δίκτυο ηλεκτροδότησης θέτοντας εκτός λειτουργίας γραμμές και γεννήτριες.

Στην κομητεία Σισκίγου στη βόρεια Καλιφόρνια οι πυροσβέστες μάχονται εναντίον της Mill Fire που κινείται γρήγορα και έχει αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από την πυρκαγιά, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Τζερεμάια ΛαΡου.

Η θερμοκρασία στην περιοχή αναμένεται να φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες, ενώ η πυρκαγιά που έχει ήδη κάψει περισσότερα από 40.000 στρέμματα δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

12 ώρες ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

13 ώρες ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

13 ώρες ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

14 ώρες ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

14 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

14 ώρες ago