ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζει την προπαγάνδα η Τουρκία – Sabah: Η Ελλάδα θα λογοδοτήσει στο ΝΑΤΟ

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι η Άγκυρα πρόκειται να ζητήσει από την Αθήνα να λογοδοτήσει για το «λοκάρισμα» των S-300 σε τουρκικά μαχητικά F-16

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah, η οποία έχει σήμερα τίτλο «Η Άγκυρα, δεν θα αφήσει την Ελλάδα», αναφερόμενη στις κινήσεις της Τουρκίας μετά την υποτιθέμενη παρενόχληση των μαχητικών της από τα ελληνικά συστήματα αεράμυνας S-300.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι η Άγκυρα πρόκειται να ζητήσει από την Αθήνα να λογοδοτήσει για το «λοκάρισμα» των S-300 σε τουρκικά μαχητικά F-16, αναφέροντας μάλιστα ότι η παρενόχληση θα συμπεριληφθεί και στην ατζέντα του ΝΑΤΟ. «Τα αρχεία και οι καταγραφές από τα ραντάρ θα σταλούν στον ΟΗΕ, τη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ και τα υπουργεία Άμυνας των χωρών μελών της συμμαχίας» γράφει η Sabah, και κάνοντας λόγο για «τις παράνομες ενέργειές της Ελλάδας» με την ενεργή χρήση του συστήματος S-300 κατά τουρκικών μαχητικών που εκτελούσαν αποστολές του ΝΑΤO στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο δημοσίευμα μάλιστα προβάλλονται και οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν ο οποίος τα προηγούμενα 24ωρα έκανε λόγο γι εχθρικές ενέργειες της Ελλάδας, ζητώντας παράλληλα από το ΝΑΤΟ «να μην σιωπήσει σ’ αυτήν την παρανομία».

Σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, στις 23 Αυγούστου μαχητικά αεροσκάφη F-16 που εκτελούσαν πτήσεις αποστολής στον διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, παρενοχλήθηκαν από το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300 που διαθέτει η Ελλάδας και είναι εγκατεστημένο στην Κρήτη. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 «κλείδωσε» τουρκικό F-16, το οποίο βρισκόταν σε πτήση αποστολής σε ύψος 10 χιλιάδων ποδιών δυτικά της Ρόδου.

Από την πλευρά της η Ελλάδα διέψευσε το περιστατικό το οποίο χαρακτηρίζεται ως «εχθρική πράξη» στους κανόνες εμπλοκής του ΝΑΤΟ» καταλήγει το δημοσίευμα.

Μυθεύματα το «κλείδωμα» των F-16

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας χαρακτήριζαν «μυθεύματα» τις διαρροές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και εξηγούσαν ότι εντάσσονται στην προσπάθεια – που πέφτει στο κενό – της Άγκυρας να δημιουργήσει κλίμα σε βάρος της χώρας μας.

Όπως εξηγούσαν πηγές του ΓΕΕΘΑ στο Newsbomb.gr τα όσα αναφέρουν οι Τούρκοι περί εγκλωβισμού από τους S-300 δεν έχουν καμία βάση καθώς την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών όταν και όποτε κριθεί απαραίτητο την εκτελούν τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, έλεγαν ότι οι Τούρκοι δείχνουν με τη στάση τους αυτή τον εκνευρισμό τους στη σκιά των όσων υποστήριξε και κατά την παρουσία του στην Ελλάδα ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ «κλείνοντας την πόρτα» ξανά σε τυχόν αναβάθμιση ή αγορά F-16 από την Άγκυρα.

Αυτή είναι η πολλοστή φορά που η Τουρκία επιχειρεί να εμπλέξει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε δήθεν σενάρια «επικίνδυνης» και «προκλητικής» συμπεριφοράς απέναντι σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια, ως φαίνεται, να αντιστρέψει την εικόνα που έχουν οι χώρες-μέλη της βορειοατλαντικής συμμαχίας για την ίδια χάρη στις διπλωματικές κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

hlektragr

Recent Posts

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία

Τι αναφέρει η ΕΛ. ΑΣ. για την υπόθεση «Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του…

3 ώρες ago

Βόλος: Ανατίναξαν ATM και πήραν σημαντικό χρηματικό ποσό

Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό και ανατίναξαν ATM της Εθνικής Τράπεζας, στις Αλυκές του Βόλου,…

4 ώρες ago

Διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του Υπουργείο Εσωτερικών

Διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του ΥΠΕΣ κατήγγειλε στην ΕΛΑΣ ο αρμόδιος διευθυντής. Σύμφωνα…

5 ώρες ago

Τα Δημοτικά σχολεία Ξυλοκέριζας & Αγ.Βασιλείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία»

Το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» απευθύνεται σε ολόκληρη την σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους στις…

6 ώρες ago

Τροπολογία στον Οικοδομικό Κανονισμό: Ο συντελεστής δόμησης θα ορίζει το επιπλέον ύψος στα κτίρια

Κατατέθηκε επίσημα στη Βουλή η τροπολογία του ΥΠΕΝ που αφορά στον εξορθολογισμό της χρήσης των…

6 ώρες ago

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

H καρδιά του αγροτικού κόσμου «χτύπησε» στην 10η πανηγυρική έκδοση του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την…

6 ώρες ago