ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Ήδη πάνω από 1.000 οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες

Θλιβερός ο απολογισμός από τις πλημμύρες στο Πακιστάν και οι δύσκολες καταστάσεις συνεχίζονται. Ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1.000 άνθρωποι, ενώ το Σάββατο 27/08 χιλιάδες κάτοικοι, που ζουν κοντά σε ποτάμια τα οποία έχουν φουσκώσει από τις καταρρακτώδεις βροχές, έλαβαν εντολή να εκκενώσουν τις περιοχές αυτές.

Στην επαρχία Χιμπέρ Παχτούνκουα, που έχει βαθιές κοιλάδες ανάμεσα σε ορεινούς όγκους, υπερχείλισαν τα ποτάμια λόγω των μουσώνων και τα νερά κατέστρεψαν δεκάδες κτίρια. Μεταξύ αυτών, και ένα ξενοδοχείο 150 δωματίων, που γκρεμίστηκε από τα ορμητικά νερά.

Οι μουσώνες, που διαρκούν συνήθως από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, είναι κρίσιμης σημασίας για την άρδευση των καλλιεργειών και για την πλήρωση των υδάτινων πηγών στην ινδική υποήπειρο. Όμως κάθε χρόνο προκαλούν επίσης καταστροφές.

Περισσότεροι από 33 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή ένας Πακιστανός στους επτά, έχει πληγεί από τις πλημμύρες. Περίπου ένα εκατομμύριο σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημίες, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Σήμερα, οι αρχές διέταξαν χιλιάδες κατοίκους της περιφέρειας Σουάτ να φύγουν από τα σπίτια τους προτού να υπερχειλίσουν τα ποτάμια. «Στην αρχή, κάποιοι αρνήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, όμως όταν η στάθμη του νερού ανέβηκε, το δέχτηκαν», είπε ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο Μπιλάλ Φαΐζί.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι φετινές πλημμύρες είναι συγκρίσιμες με εκείνες του 2010, όταν 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και το ένα πέμπτο της χώρας βρέθηκε βυθισμένο κάτω από τα νερά.

Οι Πακιστανοί αξιωματούχοι αποδίδουν αυτές τις καταστροφικές πλημμύρες στην κλιματική αλλαγή, δηλώνοντας ότι η χώρα τους υφίσταται αδίκως τις συνέπειες των ανεύθυνων περιβαλλοντικών πρακτικών που εφαρμόζονται σε άλλες περιοχές του κόσμου. Η κυβέρνηση κήρυξε την Παρασκευή την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κινητοποίησε τον στρατό για να αντιμετωπίσει αυτή τη «σπάνιου εύρους καταστροφή», όπως την χαρακτήρισε η υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Σέρι Ρέχμαν.

hlektragr

Recent Posts

Συνάντηση όλων των Επαγγελματιών Ξενοδόχων και Επισιτιστών του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κος Κανάκης Μιχάλης, προσκαλεί όλους τους Επαγγελματίες Ξενοδόχους και Επισιτιστές που…

8 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων – Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Κλιματική αλλαγή, αιτίες, συνέπειες και τρόποι περιορισμού του φαινομένου»

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 10:00 π.μ. στο θεατράκι του Δημαρχείου (Κολιάτσου 32, Κόρινθος)…

10 ώρες ago

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 | Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth

Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth, μουσική, χορός, ανιμέισον, ποίηση, VR, εκθέσεις, προβολές,…

10 ώρες ago

Έναρξη Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σούμο στο Λουτράκι

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σούμο, κ. Γρηγόρης Παπαδόπουλος και ο Δήµαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας…

12 ώρες ago

Bιωματικό σεμινάριο «Ανα- Γνωρίζοντας την αναπηρία στην Πράξη» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

H Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους φορείς, τα μέλη της…

12 ώρες ago

Πάνω από 800 φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας

Πάνω από -800- φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας Για την υπόθεση…

12 ώρες ago