ΔΙΕΘΝΗ

Χαμός στη Ρωσία: Κάηκαν 117.000 στρέμματα

Πολύ δύσκολη κατάσταση με τις δασικές πυρκαγιές, κυρίως σε μια περιοχή κοντά στη Μόσχα, αντιμετωπίζει η Ρωσία και υπήρξε σχετική ανακοίνωση και από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Εξαιτίας των αντίξοων μετεωρολογικών συνθηκών, η κατάσταση είναι δύσκολη σε πολλές περιοχές του ευρωπαϊκού κομματιού της χώρας. Πρόκειται κυρίως για δασικές πυρκαγιές στην επαρχία Ριαζάν, που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας με τον καπνό συχνά να φτάνει ως τη ρωσική πρωτεύουσα”, δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια διαδικτυακής συνεδρίασης για τις δασικές πυρκαγιές με περιφερειακούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, οι δασικές πυρκαγιές έχουν καταστρέψει περισσότερα από 117.000 στρέμματα στην επαρχία Ριαζάν, με τη θερμοκρασία καθημερινά να ξεπερνά τους 31 βαθμούς Κελσίου σε συνδυασμό με ισχυρές ριπές ανέμου.

Περισσότεροι από 9.500 διασώστες και πυροσβέστες έχουν σπεύσει στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά, όπως και οκτώ ειδικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Εκφράζεται η σιγουριά πάντως ότι οι πυρκαγιές θα τεθούν υπό έλεγχο μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες και θα έχουν κατασβεστεί εντελώς σε μία ή δύο εβδομάδες.

Οι αρχές της Μόσχας έχουν στείλει στην επαρχία Ριαζάν 8.500 άνδρες για να σβήσουν τη φωτιά, επιπλέον των χίλιων πυροσβεστών και διασωστών που είχαν κινητοποιηθεί ήδη. «Ο καπνός καλύπτει περιοδικά τη Μόσχα, αλλά σήμερα η κατάσταση είναι πιο ελεγχόμενη», σχολίασε ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν.

hlektragr

Recent Posts

Πύργος Κορινθίας: Την Κυριακή 19 Μαΐου τα 33α Κυριακίδεια

Διεξάγονται την Κυριακή 19 Μαίου 2024, τα 33α Κυριακίδεια, στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Πρόκειται…

36 λεπτά ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα κατά τη διεξαγωγή του 6ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, κατά…

41 λεπτά ago

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία στην Αρκαδία

Συνελήφθησαν, σήμερα (18.5.2024) το μεσημέρι στην Αρκαδία δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 45 και 46 ετών,…

44 λεπτά ago

Στην 11η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Παρουσία του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού, άνοιξε τις πύλες της η 11η Ανθοκομική Έκθεση στην Καλαμάτα,…

46 λεπτά ago

Σαν σήμερα 19 Μαΐου

1822: Αμφίρροπη ναυμαχία διεξάγεται στα ανοιχτά της Χίου, ανάμεσα σε μοίρα του τουρκικού στόλου και…

47 λεπτά ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου 2024 είναι των Μυροφόρων, του Αγίου Πατρικίου Ιερομάρτυρος, των Αγίων Θεογνώστου…

50 λεπτά ago