ΔΙΕΘΝΗ

Tατάρ: Η Τουρκία τερμάτισε την «σκλαβιά των Τουρκοκύπριων» το 1974

O Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε με ευκαιρία την 48η επέτειο από την κατάληψη της Αμμοχώστου, υποστήριξε ότι η Τουρκία με την «νόμιμη επέμβασή της», όπως χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, τερμάτισε την «σκλαβιά» των Τουρκοκυπρίων που διήρκεσε χρόνια.

Αναφέροντας ότι γιορτάζει την 48η επέτειο από την «απελευθέρωση της Αμμοχώστου» κατά την δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, ο Τατάρ είπε πως “ο σκοπός κάτω από τον μανδύα της ομοσπονδίας εδώ και χρόνια ήταν η πλήρης αποκοπή της Τουρκίας από την Κύπρο και η υλοποίηση της σχέσης ‘πλειοψηφία-μειοψηφία’ που είναι το όραμα της ελληνοκυπριακής πλευράς που έχει περισσότερο πληθυσμό”.

“Με την νέα πολιτική που εφαρμόζουμε σε πλήρη αρμονία με την μητέρα πατρίδα Τουρκία με την ανάληψη των καθηκόντων μου, τέθηκε επί τάπητος μια πιο δίκαιη, ρεαλιστική αντίληψη και άρχισε να εξηγείται σε όλο τον κόσμο αυτή η πολιτική. Με την συνείδηση της ευθύνης του κτισίματος του μέλλοντος αντλώντας διδάγματα από όσα συνέβησαν στο παρελθόν, σήμερα βαδίζουμε με σίγουρα βήματα τον δρόμο μας με το όραμά μας για λύση που προβλέπει την συνεργασία δύο ίσων και κυρίαρχων κρατών», συνέχισε.

Στο μεταξύ, μιλώντας σε τελετή μνήμης των θυμάτων της Τόχνης, ο Τατάρ υπογράμμισε την σημασία της ενίσχυσης του ψευδοκράτους σε μια περίοδο που αποκτά μεγαλύτερη σημασία η Ανατολική Μεσόγειος, προσθέτοντας πως “δεν είναι δυνατόν να εγκρίνει τον τερματισμό των εγγυήσεων της Τουρκίας και την αποχώρηση του τουρκικού στρατού από το νησί”. «Δεν θα προβούμε ποτέ σε υποχωρήσεις από τις κόκκινες γραμμές μας», συμπλήρωσε.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

11 ώρες ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

12 ώρες ago

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους – Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τροχαία…

14 ώρες ago

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία: Διεθνής υποχρέωση η προστασία της Μονής της Χώρας – Φορείς και ΕΕ να εξαντλήσουν κάθε σύννομη προσπάθεια

Ως διεθνή υποχρέωση χαρακτηρίζει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία την ανάγκη να διατηρηθεί αλώβητο το λαμπρότερο…

14 ώρες ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

15 ώρες ago

Κόρινθος: Συνελήφθησαν 3 άτομα για αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των…

16 ώρες ago