ΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό στο Μαυροβούνιο: Άνδρας σκότωσε 11 άτομα – Ανάμεσά τους και παιδιά

Αδιανόητο κακό προκάλεσε άνδρας σε κατάσταση αμόκ στο Μαυροβούνιο την Παρασκευή 12/08. Ξέσπασε σε πυροβολισμούς μετά από οικογενειακή διαμάχη και σκότωσε 11 ανθρώπους στον δρόμο, προτού πέσει και ο ίδιος νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με τα τοπικά και τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ο 34χρονος ένοπλος τραυμάτισε άλλα έξι άτομα, εκ των οποίων έναν αστυνομικό και τελικά προκάλεσε τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του Μαυροβουνίου.

Όλα συνέβησαν την Παρασκευή το απόγευμα στην περιοχή Τσετίνιε. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ο δράστης, Βούτσκο Μπορίλοβιτς, 34 ετών, σκότωσε πρώτα μέλη της οικογένειάς του και στη συνέχεια έφυγε από το διαμέρισμά του, πίσω από το πρωθυπουργικό κτίριο, πυροβολώντας περαστικούς.

Η αστυνομία σκότωσε τον δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ύποπτος ότι εμπόδιζε το ασθενοφόρο να πλησιάσει τα θύματα.

Η κρατική τηλεόραση  RTCG στο Μαυροβούνιο, επικαλούμενο μάρτυρες, είπε ότι ο δράστης πυροβολούσε τυχαία ανθρώπους που περπατούσαν στο δρόμο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Τέσσερις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Τσετίνιε, ενώ άλλοι δύο με σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκαν στην Γενική Κλινική της Ποντγκόριτσα. Το σημείο της επίθεσης αποκλείστηκε από την αστυνομία, η οποία δεν έχει ακόμη εκδώσει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για το μακελειό.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου

''Εν μέσω ετοιμασιών για την έκθεση ζωγραφικής " ΜΗΤΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ " στο Beau…

8 ώρες ago

«Ιπτάμενο» πλοίο φαινόταν από την ακτή – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

«Ιπτάμενο» πλοίο στα ανοιχτά της Κύμης – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που το…

9 ώρες ago

Γιορτή της Μητέρας 2024: Πότε πέφτει και πώς καθιερώθηκε

Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο. Ως είθισται, η…

10 ώρες ago

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024” από τις 24 έως τις 29 Μαΐου

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”. Φέτος, θα διεξαχθούν…

11 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -40- άτομα Στο πλαίσιο…

11 ώρες ago

Κορινθία: Συνελήφθη 41χρονος με μαχαίρι και ναρκωτικά

Συνελήφθη την Τετάρτη 8 Μαΐου το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς…

12 ώρες ago