ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Ψαράς ανέσυρε ψάρι-γίγαντα βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων

Ψαράς στη Νορβηγία δεν έκανε απλώς καλή ψαριά, αλλά έβγαλε από τον βυθό ένα… ψάρι-τέρας.

Ο Πολ Στίβενς έβγαλε έναν ιππόγλωσσο βάρους 177 κιλών και μήκους 2, 5 μέτρων! Μάλιστα, καθώς το ψάρι ήταν υπερβολικά βαρύ ώστε να το μεταφέρει στο κατάστρωμα της βάρκας του, ο ψαράς μάζεψε τα κουράγια του και βούτηξε στα παγωμένα νερά για να φωτογραφηθεί μαζί του.

Μάλιστα, δήλωσε πως χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες για να σταματήσουν να τον πονάνε οι ώμοι του, μετά αφότου πέτυχε να ανασύρει στην επιφάνεια το θαλάσσιο «κτήνος»!

Ως δόλωμα για να πιάσει το γιγαντιαίο ψάρι ο Στίβενς χρησιμοποίησε νεκρά ανθρακόψαρα, για να πιάσει τον τεράστιο ιππόγλωσσο στα ανοιχτά των νησιών Λοφότεν, στη βόρεια Νορβηγία.

Παρότι γιγαντιαίος, ο ιππόγλωσσος δεν είναι το μεγαλύτερο ψάρι του είδους του που έχει ποτέ πιαστεί από ψαρά, καθώς το ρεκόρ κατέχει ένας ιππόγλωσσος βάρους 232 κιλών.

Ο Στίβενς δήλωσε πως χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες για να σταματήσουν να τον πονάνε οι ώμοι του, μετά αφότου πέτυχε να ανασύρει στην επιφάνεια το θαλάσσιο «κτήνος»!

«Βούτηξα τρεις φορές και τράβηξα το σκάφος περίπου μισό μίλι από την ακτή. Μου πήρε 20 λεπτά για να τα καταφέρω, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί είμαι έμπειρος ψαράς. Θα μπορούσε εύκολα να πάρει άλλες δύο ώρες», δήλωσε ο Στίβενς και συνέχισε: «Έπειτα το ξαναέβαλα στο νερό.  Ένα ψάρι αυτού του μεγέθους είναι απόθεμα αναπαραγωγής. Επιπλέον, ένα ψάρι τέτοιου μεγέθους είναι σίγουρα πολύ μεγάλης ηλικίας – ανάμεσα στα 70 με 90 έτη. Ήταν εξαιρετικά σκληρή δουλειά και μου πήρε τρεις μέρες για να ανακάμψουν οι ώμοι μου. Ήταν λίγο συγκινητικό γιατί έχω περάσει πολλά χρόνια προσπαθώντας να πιάσω ένα τέτοιο ψάρι».

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

2 ημέρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

3 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

3 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

3 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

3 ημέρες ago