ΔΙΕΘΝΗ

Σακίρα: Κατηγορείται για φορολογική απάτη αξίας 14,5 εκατομμυρίων ευρώ – Τα πολυτελή ακίνητα

Στην επικαιρότητα και πάλι για φορολογικές ατασθαλίες η Σακίρα. Η Κολομβιανή ποπ σταρ Σακίρα, βρίσκεται στο επίκεντρο καταγγελιών για φορολογική απάτη αξίας 14,5 εκατομμυρίων ευρώ προς την ισπανική κυβέρνηση, στο διάστημα μεταξύ 2012 και 2014, που ζούσε στη Βαρκελώνη. Δέχτηκε πρόταση για συμβιβασμό, την απέρριψε υποστηρίζοντας πως είναι αθώα και η συνέχεια δίνεται στα δικαστήρια.

Η Βαρκελώνη ήταν η κύρια κατοικία της τραγουδίστριας για πολλά χρόνια, καθώς ζούσε σε έπαυλη με τον πρώην σύντροφό της Ζεράρ Πικέ και τους δύο γιους τους. Το πολυτελές σπίτι, αξίας 5,9 εκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκεται στο επίκεντρο της τρέχουσας δικαστικής διαμάχης της ποπ σταρ, καθώς κατηγορείται ότι εξαπάτησε την ισπανική κυβέρνηση για φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αναφέρεται ότι δήλωσε τις Μπαχάμες ως κύριο τόπο κατοικίας της από το 2012 έως το 2014, ενώ οι Ισπανοί εισαγγελείς πιστεύουν ότι ήταν η Ισπανία. Το πολυτελές σπίτι εκτείνεται σε 1.500 τετραγωνικά μέτρα με δύο κουζίνες, πισίνα και γυμναστήριο.

Φυσικά η τεράστια περιουσία της διάσημης τραγουδίστριας περιλαμβάνει κι άλλα ακίνητα, τα οποία και βγήκαν στη …φόρα.

Στο παρελθόν η Σακίρα μοιραζόταν ένα αγρόκτημα στο μικρό ψαροχώρι Faro José Ignacio στην Ουρουγουάη με τον πρώην σύντροφό της δικηγόρο Αντόνιο ντι λα Ρούα, 12 στρεμμάτων.

Τον Σεπτέμβριο του 2001, η Σακίρα αγόρασε διώροφη έπαυλη αξίας 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων 780 τμ στο Μαϊάμι Μπιτς. Η τραγουδίστρια νοίκιασε το ακίνητο για 45.000 δολάρια το μήνα το 2013, πριν αποφασίσει να το πουλήσει για 14,95 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι σήμερα το ακίνητο δεν έχει βρει αγοραστή.

Το 2011, η Λατίνα σταρ φέρεται να συνεργάστηκε με τον Ρότζερ Γουώτερς των Pink Floyd και τον Ισπανό τραγουδιστή Αλεχάντρο Σανθ και αγόρασαν ένα ιδιωτικό νησί προς 15 εκατ. δολάρια στις Μπαχάμες. Σήμερα το νησί είναι προς πώληση.

Στα τέλη του 2019, το πρώην ζευγάρι, η Σακίρα και ο Πικέ, αγόρασε μία νεόκτιστη έπαυλη 800 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή του Ακρωτηρίου Αγίου Γεωργίου της Πέγειας. Διαθέτει μεταξύ άλλων έξι υπνοδωμάτια και οκτώ μπάνια.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σούμο σε συνεργασία με τη Πανελλήνια…

12 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας – Πρόσκληση σε εκδήλωση την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

12 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

12 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η δράση «Together in Sport – Phase II» στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Κόρινθο

Παιδικά και νεανικά χαμόγελα πλημμύρισαν την Πέμπτη 9 Μαΐου τον υπαίθριο χώρο της Δομής Προσωρινής…

12 ώρες ago

«Εβδομάδα Μητέρας» | Δράσεις ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας…

12 ώρες ago

Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για το μήνα Απρίλιο 2024

Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για…

12 ώρες ago