ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κάρολος δέχθηκε δωρεά 1 εκατ. λιρών από την οικογένεια του Οσάμα μπιν Λάντεν!

Νέες αποκαλύψεις για δωρεές στο ίδρυμα του πρίγκιπα Καρόλου φέρουν σε δύσκολη θέση το Μπάκιγχαμ. Ο πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να δέχθηκε δωρεά 1 εκατομμυρίου στερλινών από την οικογένεια του Οσάμα μπιν Λάντεν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Sunday Times».

H χορηγία έγινε από τους Μπακρ και Σαφίκ μπιν Λάντεν, αδελφούς του τρομοκράτη, που συνεχίζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου της οικογένειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρίγκιπας Κάρολος δέχθηκε τα χρήματα για το ίδρυμά του Charitable Fund, σε συνάντηση που είχε στο Λονδίνο με τον Μπακρ μπιν Λάντεν (ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της οικογένειας) στις 30 Οκτωβρίου του 2013.

Δύο χρόνια πριν από την ημερομηνία της δωρεάς που αναφέρουν οι «Τάιμς» ο Οσάμα μπιν Λάντεν εξοντώθηκε από τις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις στο Πακιστάν. Η οικογένεια Μπιν Λάντεν είχε αποκηρύξει τον αρχιτρομοκράτη Οσάμα από το 1994, όταν εκείνος αποφάσισε να εγκαταλείψει οικογένεια και πατρίδα και να ιδρύσει την Αλ Κάιντα που ευθύνεται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ και πολλές άλλες ανά τον κόσμο.

Ωστόσο, οι «Τάιμς» αναφέρουν ότι υπήρχαν ενστάσεις από τους συμβούλους του ιδρύματος του Καρόλου να μη δεχθεί τα χρήματα. Το BBC διερωτάται γιατί γίνεται τόση συζήτηση για ένα ζήτημα που δεν εμπίπτει σε περιπτώσεις παρανομίας. Ο αρθρογράφος εξηγεί τους λόγους: Πρώτον, πρόκειται για ένα θέμα που έμεινε επί σχεδόν δέκα χρόνια κρυφό και αποκαλύπτεται τώρα. Δεύτερον, δεν είναι η πρώτη φορά που η φιλανθρωπική οργάνωση την οποία έχει συστήσει ο πρίγκιπας Κάρολος δέχεται μομφή για την προέλευση των δωρεών.

Πριν από μόλις ένα μήνα, οι «Τάιμς» αποκάλυψαν μια άλλη δωρεά προς το ίδρυμα του πρίγκιπα Καρόλου από τον σεΐχη Χαμαντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζάμπερ αλ Θάνι, πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ. Ο Αλ Θάνι πρόσφερε το 2015 τρεις βαλίτσες με 1 εκατομμύριο ευρώ η κάθε μία ως δωρεά στο ίδρυμα του πρίγκιπα Καρόλου. Τα χρήματα παρέλαβαν οι βοηθοί του Καρόλου. Επίσης, η Σκότλαντ Γιαρντ ερευνά τις καταγγελίες σε βάρος του πρώην βοηθού του πρίγκιπα, ο οποίος φέρεται να εκμεταλλεύθηκε την επιρροή του για να βοηθήσει τον πλούσιο χορηγό Μαχφούζ Μαρέι Μουμπάρακ μπιν Μαχφούζ να αποκτήσει τη βρετανική υπηκοότητα.

hlektragr

Recent Posts

Στην Κορώνη για τον εορτασμό της Παναγίας Ελεήστριας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Την προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε με λαμπρότητα η Κορώνη, την Παρασκευή 10 Μαΐου, γιορτή…

52 λεπτά ago

Σαν σήμερα 11 Μαΐου

910: Για πρώτη φορά από το 1835, ο κομήτης Χάλεϊ πλησιάζει τη Γη, με αποτέλεσμα…

1 ώρα ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 11 Μαΐου

Του Αγίου Αρμοδίου μάρτυρος, των Αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου, του Αγίου Αργυρίου εξ Επανωμής, της…

1 ώρα ago

Λουτράκι : Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σούμο σε συνεργασία με τη Πανελλήνια…

22 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας – Πρόσκληση σε εκδήλωση την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

22 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

22 ώρες ago