ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: «Ο πόλεμος έχει κάνει την σχέση με τη σύζυγό μου δυνατότερη» – Τι αποκάλυψε το προεδρικό ζεύγος της Ουκρανίας σε βρετανική εκπομπή

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η σύζυγός του Ολένα Ζελένσκα βρέθηκαν στην εκπομπή του Βρετανού παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν, όπου μίλησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και το πώς οι δοκιμασίες έχουν κάνει πιο δυνατή την σχέση τους.

Το ζευγάρι παραδέχθηκε ότι ο πόλεμος τους έχει κοστίσει πολλά, καθώς περνούν πολύ μεγάλα διαστήματα χώρια. Και οι δυο φάνηκαν όμως να συμφωνούν στο ότι μια τέτοια δοκιμασία έχει κάνει την σχέση τους πιο δυνατή.

Ζελένσκι: Ήξερα ότι η προεδρία δεν θα ήταν μια αστεία υπόθεση

Η εκπομπή, που μεταδόθηκε την Τρίτη 27/7, ξεκίνησε με τον παρουσιαστή να «αναγκάζει» τον Ζελένσκι να ζητήσει συγγνώμη από τη σύζυγό του, για το γεγονός ότι η Ολένα έμαθε για την υποψηφιότητά του στις εκλογές της Ουκρανίας μέσα από μια…εκπομπή.

Ο πρώην κωμικός ηθοποιός, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποκάλυψε ότι η σύζυγός του Ολένα δε γνώριζε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας. Αντί να το μάθει από τον Ζελένσκι, η σύζυγός του έμαθε για τις πολιτικές του βλέψεις μέσω μιας πρωτοχρονιάτικης εκπομπής, της οποίας ήταν παρουσιαστής ο Ουκρανός πρόεδρος το 2018.

«Ξέχασε να μου το πει», είπε διπλωματικά η Ολένα, με τον Μόργκαν να λέει, απευθυνόμενος στον Ζελένσκι: «Ίσως είναι ώρα να της πεις “συγγνώμη”», πράγμα που ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε γελώντας.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για την οικογένειά μας», εξήγησε. «Ήξερα ότι δεν ήταν αστεία υπόθεση, ότι θα τους επηρέαζε. Αυτά τα πράγματα είναι σοβαρά. Η οικογένειά μου δεν ήταν έτοιμη να με αφήσει να φύγω…».

«Ήξερε πως δεν θα με ενθουσίαζε η ιδέα και έτσι συνεχώς το ανέβαλε», σχολίασε η Ολένα Ζελένσκα, στην οποία ο Ζελένσκι είχε κάνει πρόταση γάμου πριν από 16 χρόνια, με δυο φίλους του να κάνουν πρόταση γάμου σε δικές της φίλες, την ίδια μέρα!

Το ζευγάρι, όπως επεσήμανε και ο παρουσιαστής της εκπομπής, δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του που επιτέλους συναντιόταν από κοντά, αφού η κατάσταση στην Ουκρανία δεν τους επιτρέπει να έχουν πια μια κοινή οικογενειακή ζωή.

«Σε ευχαριστώ γι’ αυτό το τηλεοπτικό ραντεβού!», είπε η Ζελένσκα στον παρουσιαστή. «Ο Βολοντίμιρ πλέον ζει στον χώρο εργασίας του. Εγώ είμαι με τα παιδιά σε ένα άλλο μέρος. Αλλά βέβαια, όλες οι ουκρανικές οικογένειες είναι σε μια παρόμοια κατάσταση – πάρα πολλές ζουν χώρια και όλοι μας περιμένουμε οι ζωές μας να γίνουν κανονικές ξανά».

«Αυτή η συνέντευξη είναι μια καλή ευκαιρία για να συναντηθούμε […] . Μου λείπουν η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, είναι αδύνατον να το συνηθίσεις αυτό. Όλα τα άλλα συνηθίζονται», συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

«Συμφωνώ με την θεωρία που λέει ότι ο γάμος γίνεται δυνατότερος μέσα από τις προκλήσεις. Στην περίπτωσή μας έγινε το ίδιο», σχολίασε έπειτα η Ολένα Ζελένσκα.

«Πλέον έχουμε πιο πολύ ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον. Γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτή η πρόκληση θα μας κάνει πιο ενωμένους», συνέχισε, ρωτώντας τον σύζυγό της: «Τι γνώμη έχεις γι’ αυτό;», με εκείνον να συμφωνεί.

«Ο πόλεμος κάνει την σχέση μας πιο δυνατή, αυτό είναι σίγουρο», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ζελένσκι για Πούτιν: Δεν είναι καθόλου τρελός

Φυσικά, ο Ζελένσκι δεν θα μπορούσε να αποφύγει τη συζήτησή για τον μεγαλύτερο αντίπαλό του αυτή την στιγμή: Τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Το πιο τρομακτικό πράγμα για εμένα είναι ότι στην πραγματικότητα έχει σώας τα φρένας και ξέρει πολύ καλά τι κάνει», είπε. «Ξέρει πόσους ανθρώπους σκοτώνει. Ξέρει πόσοι βιασμοί έχουν γίνει, πόσα παιδιά έχουν σκοτωθεί ή απελαθεί. Επομένως, καταλαβαίνω μόνο ένα πράγμα: Ότι ο κόσμος επέτρεψε να συμβεί αυτό το πράγμα, επέτρεψε να αναδειχθεί μια τέτοια φιγούρα σαν τον Πούτιν, με αυτή την ιδεολογία και αυτή την στάση απέναντι στους ανθρώπους».

«Ο πλανήτης πρέπει να καταλάβει ότι γι’ αυτό το αποτέλεσμα, γι’ αυτή την κατάσταση, είναι υπεύθυνος όλος ο πλανήτης», υπογράμμισε.

Ένας σύγχρονος Τσόρτσιλ;

Όταν ο Βρετανός παρουσιαστής παρομοίασε τον Ουκρανό πρόεδρο με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Ζελένσκι απέρριψε την σύγκριση.

«Η γιαγιά μου ήταν 19 ετών όταν ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», ανέφερε ο Μόργκαν, «και συχνά μας μιλούσε για το πώς η οικογένειά της καθόταν γύρω από το ραδιόφωνο για να ακούσει τις βροντερές ομιλίες του Τσόρτσιλ, που τους έκαναν να πιστέψουν ότι θα νικούσαν τον Χίτλερ οπωσδήποτε. Εσείς κάνετε το ίδιο για τον ουκρανικό λαό μέσα από την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε ο παρουσιαστής.

«Σας ευχαριστώ, αλλά ποτέ δεν θα συνέκρινα τον εαυτό μου με τον Τσόρτσιλ», απάντησε ο Ζελένσκι.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

2 ημέρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago