ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Κάτοικοι της Μαριούπολης πεθαίνουν από έλλειψη φαρμάκων

Στην περιοχή του Ντονέτσκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων οι κάτοικοι της Μαριούπολης πεθαίνουν από την έλλειψη φαρμάκων, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform επικαλούμενο ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης και του δημάρχου Βαντίμ Μποϊτσένκο.

«Οι κάτοικοι της κατεχόμενης Μαριούπολης πεθαίνουν από την έλλειψη φαρμάκων. Στην πόλη υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων για καρκινοπαθείς, διαβητικούς, πάσχοντες από φυματίωση και παθήσεις του παγκρέατος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Μποϊτσένκο οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στη ζώνη κινδύνου και δεν μπορούν να περιμένουν πότε οι κατακτητές θα φέρουν φάρμακα, η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο. Επί δύο και πλέον μήνες οι Ρώσοι και οι συνεργάτες τους, οι αυτοανακυρηχθείσες αρχές της Μαριούπολης, μπλοκάρουν την φυσιολογική πρόσβαση των κατοίκων στο πόσιμο νερό, στην επάρκεια αγαθών και φαρμάκων.

«Χθες σ’ έναν υγιή αθλητή, με ύψος δύο μέτρα και βάρος 120 κιλά, του ακρωτηρίασαν και τα δύο πόδια. Μετά το στρες που έζησε εξαιτίας των εχθροπραξιών, υπέστη κρίση ινσουλίνης. Εξαιτίας της έλλειψης αναγκαίων φαρμάκων στην πόλη και της ιατρικής περίθαλψης έγινε ένας ανάπηρος. Και αυτό δεν είναι σπάνιο περιστατικό. Αντί να του παρασχεθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή του ακρωτηρίασαν τα άκρα. ‘Γρήγορες αποφάσεις’, οι οποίες καθιστούν τους κατοίκους της Μαριούπλης ανάπηρους και τους σκοτώνουν», έγραψε ο Μποϊτσένκο.

Η πόλη της Μαριούπολης όπως είναι γνωστό έχει σχεδόν καταστραφεί, βιώνοντας μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές καταστροφές.

Στην Μαριούπολη υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και την παροχή φυσικού αερίου. Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην πόλη έχουν σκοτωθεί περίπου 22.000 κάτοικοι. Περισσότεροι από 50.000 έχουν εκτοπισθεί στην Ρωσία και στα κατεχόμενα εδάφη της περιοχής του Ντονέτσκ.
hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

6 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

15 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

17 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

17 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

18 ώρες ago