ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός προκαλεί «απόλυτες καταστροφές» στην Λισιτσάνσκ – Στενεύει ο κλοιός γύρω από το Σεβεροντόνετσκ

Ο ρωσικός στρατός προκαλεί «απόλυτες καταστροφές» στην Λισιτσάνσκ, τη γειτονική πόλη του Σεβεροντόνετσκ στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης της Λουχάνσκ Σερχίι Χαϊντάι.

Διεξάγονται «μάχες στην βιομηχανική ζώνη του Σεβεροντόνετσκ και προκαλούνται απόλυτες καταστροφές στην Λισιτσάνσκ», σημείωσε ο Χαϊντάι σε ανάρτησή του στο Telegram, στην οποία υπογραμμίζει ότι «το τελευταίο 24ωρο ήταν δύσκολο» για τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «συνεχίζονται τα πλήγματα στις (τρεις) ήδη κατεστραμμένες γέφυρες που συνδέουν την Σεβεροντόνετσκ με την Λισιτσάνσκ», αποκόπτοντας κι άλλο την πρώτη, μια πόλη περίπου 100.000 κατοίκων, από τα υπόλοιπα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

«Οι Ρώσοι θέλουν να κατακτήσουν τελείως την περιφέρεια του Λουχάνσκ», την οποία ήδη ελέγχουν σχεδόν τελείως, «πριν από την (Κυριακή) 26 Ιουνίου», σημείωσε.

«Αλλά δεν θα τα καταφέρουν σε πέντε μέρες», έκρινε.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε τέλος ότι «ένα πτώμα και ένας τραυματίας» βρέθηκαν σήμερα το πρωί, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ουκρανία: Δυνάμεις της Ρωσίας μπήκαν στη βιομηχανική ζώνη του Σεβεροντόνετσκ

Ρωσικά στρατεύματα μπήκαν στη βιομηχανική ζώνη της πολιορκημένης πόλης Σεβεροντόνετσκ, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης της Λουγκάνσκ, ο Σερχίι Χαϊντάι.

Το εργοστάσιο χημικών Αζότ είναι η μόνη εγκατάσταση στην περιοχή που δεν έχει καταληφθεί ακόμη από τον ρωσικό στρατό, διευκρίνισε ο κ. Χαϊντάι μέσω Telegram, τονίζοντας πως οι μάχες μαίνονται στην περιοχή. Κοντινά χωριά σφυροκοπούνται, συμπλήρωσε.

Στο εργοστάσιο Αζότ βρίσκονται ακόμη περίπου 300 άμαχοι, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ, η οποία ωστόσο τόνισε πως η κατάσταση μεταβάλλεται συνεχώς.

Εάν όσοι κρύβονται στο εργοστάσιο θελήσουν να απομακρυνθούν από εκεί, το Κίεβο θα καταβάλει προσπάθειες να ανοίξει διάδρομος διαφυγής, πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσιεύματα ουκρανικών ΜΜΕ.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

1 ημέρα ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago