ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Παρίσι έστειλε 31 τόνους σπόρους λαχανικών στο Κίεβο για να αντιμετωπίσει την επισιτιστική κρίση

Η Γαλλία, πρώτη χώρα στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων της ΕΕ, δρομολόγησε τη μεταφορά 31 τόνων σπόρους λαχανικών για σπορά στην Ουκρανία, αφότου μεταξύ Απριλίου και Μαΐου προμήθευσε 600 τόνους σπόρους πατάτας προς φύτευση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ενισχύσεις αυτές προορίζονται για να αντιμετωπιστούν «οι καταστρεπτικές συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην επισιτιστική ασφάλεια της Ουκρανίας» και προσφέρθηκαν από γαλλικές επιχειρήσεις ειδικές στην παραγωγή και τη διανομή σπόρων για σπορά, διευκρινίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι σπόροι λαχανικών για σπορά που μεταφέρθηκαν πρόσφατα (παντζάρια, καρότα, λάχανα, τομάτες) θα επιτρέψουν να καλυφθούν περισσότερα από 95.000 στρέμματα γεωργικής γης και λαχανόκηπων και να φέρουν συγκομιδή 260.000 τόνων παραγωγής γεωργικών προϊόντων, προσθέτει το υπουργείο.

«Η Γαλλία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προσφέρει τη στήριξή της στην Ουκρανία και να της επιτρέψει να συνεχίσει τις σπορές της και μαζέψει τις σοδειές της έτσι ώστε να εξασφαλίσει την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας και των πελατών της», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο πόλεμος που κάνουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία έχει σοβαρές συνέπειες στη γεωργία της χώρας και στερεί επίσης από τον κόσμο δημητριακά και λιπάσματα, αυξάνει σημαντικά τις τιμές και απειλεί με λιμό εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Γαλλία βοηθά τη Ρουμανία στη διαμετακόμιση των μεγάλων ποσοτήτων δημητριακών που έχουν εγκλωβιστεί στην Ουκρανία, απουσία συμφωνίας που θα επέτρεπε οι ποσότητες αυτές να εξαχθούν μέσω της Μαύρης Θάλασσας εξαιτίας του ρωσικού αποκλεισμού.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

5 ώρες ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

6 ώρες ago

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους – Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τροχαία…

7 ώρες ago

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία: Διεθνής υποχρέωση η προστασία της Μονής της Χώρας – Φορείς και ΕΕ να εξαντλήσουν κάθε σύννομη προσπάθεια

Ως διεθνή υποχρέωση χαρακτηρίζει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία την ανάγκη να διατηρηθεί αλώβητο το λαμπρότερο…

8 ώρες ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

8 ώρες ago

Κόρινθος: Συνελήφθησαν 3 άτομα για αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των…

9 ώρες ago